Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 22 май 2018 г.

Във Вериги

Франсиско Кандидо Шавиер
Насъщния Хляб Днес

продиктувана от духа Еммануел


Във Вериги

- Глава 53 -

"За което съм посланик в окови, 
да говоря за него с дръзновение (свобода), 
както прилича да говоря."
ап. Павел (Ефесяни 6:20)

В този пасаж ние наблюдаваме апостола на езичниците, който прави едно изявление, което на пръв поглед изглежда противоречиво.

Павел заявява, че неговото положение е на един пратеник във вериги, като същевременно декларира, че се случва така за да може да служи на Евангелието толкова свободно, колкото е необходимо.

Великия работник се обръщал към последователите му в Ефес, коментирайки своята печална ситуация като затворник на Римските власти; макар че, поради това и в трудното му свидетелство, неговия дух бил по-свободен за служението, което той трябвало да изпълни.

Този образ е значим за онези, които чакат икономическа и финансова независимост или по-голяма свобода в света за да дадат пример за Уроците на Евангелието.

Има много хора, които чувстват, че трябва да изчакат дни на материално изобилие и земни преимущества за да се придържат към Християнските идеали. И все пак това е нелепо. Службата, която показва Исус, е предназначена за всички места.

Павел, докато е във вериги, изглежда се чувства по-свободен да проповядва Истината. Разбира се не всички ученици ще преминават такива върхове на свидетелството. Но всички, без изключение, носят със себе си свещените вериги на ежедневните задължения у дома, на работа, в непрестанната рутина, всред обществото и в семейството.

За това никой не бива да се стреми да разчупи веригите, в които се намира, погрешно предполагайки, че така ще стане един кандидат за една по-добра позиция в работилницата на Христос.

Само нашите задължения, когато са коректно изпълнени, ще ни удостоят с достъп до една истинска свобода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар