Преводи на оригинални творби на френския философ и медиум Алан Кардек, послания на Шико Шавиер и други спиритистки автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите и страданието, егото, злото и доброто, благотворителността и милосърдието, помощ за духовете и помощ за живите загубили свои близки.

Thursday, May 24, 2018

Вие, обаче

Франсиско Кандидо Шавиер
Насъщния Хляб Днес

продиктувана от духа Еммануел

Вие, обаче

- Глава 46 -"обаче, ние силните, 
сме длъжни да носим немощите на слабите 
и да не угаждаме на себе си."
ап. Павел (Римляни 15:1)

За каква цел човешките същества придобиват правилната идея за вярата в Бога? Да избегнат борбата ли го правят и да живеят разчитайки на Небесата?
Такова поведение би било неразбираемо.

Учениците получават светлината на разбирането с цел да я приложат на практика по техния собствен път. Исус им е дал парченце от Небесата за да могат да еволюират и да го разпространят докато са на Земята.

Да получат свещена помощ от Учителя само за да избегнат лабораторията  на изкуплението означава да покажат изключително невежество.

Да отдадеш себе си на Христос означава да се стремиш да работиш за установяване на Неговото царство на Земята.

Тъй като липсва разбиране за истината, земните места за поклонничество остават  претъпкани с инертни души, които са изоставили своята служба (собствените си усилия) поради стремеж да постигат небесна благословия. Това може да се види при индивиди, които все още не са постигнали необходимото усещане за реалността. Но все пак вие, които сте по-компетентни в познанието на Евангелието, не бива да си почивате безразлично пред свещените задължения на сияйната светлина, която е във вашия вътрешен свят посредством безкрайната доброта на Христос. За това е задължително всеки да се залови за работните си инструменти в задачата, за която е отговорен, борейки се за победа на правдата в кръга хора и дейности, които го заобикалят.

Много болни духове завладени от погрешни тревоги  и безделие в света, могат да пледират невежество. Вие, обаче, не сте слабаци, нито ви липсва от Божията Милост.

No comments:

Post a Comment