Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 23 юли 2019 г.

За душата на животните, домашните любимци след смъртта и контакта с тях

За душата на животните, домашните любимци след смъртта и контакта с тях

Няма съмнение, че животните са интелигентни същества, които имат личност, и са способни да научат неща и да чувстват емоции.
Но имат ли душа?
Такава душа оцелява ли след смъртта?

Може ли такава душа също да напредне, 
както предлага теорията на Дарвин?
Ако сте загубили любимо животно 
и ви липсва, бихме искали 
да ви поканим да узнаете 
гледната точка на Спиритизма.


Контакти на сън с душата на починали животни

Моят втори баща веднъж срещна едно куче отстрани на пътя. Малкото имаше няколко счупвания, изглеждаше като изхвърлен от движеща се кола. Пастрокът ми заведе кученцето при ветеринар и плати лечението. След това го заведохме в дома си и го кръстихме Еди. Не след дълго той стана най-добрият приятел на пастрока ми: където и да ходеше той, Еди също беше там.

Години по-късно Еди почина. По това време вече бях в колежа и не можех да се сбогувам с него. Няколко месеца по-късно сънувах сън, в който Еди ме намери. Той се приближи до мен, размаха опашка и изглеждаше много щастлив да ме види отново. След това започна да ме води по една мъглива пътека и колкото по-нататък отивахме, толкова по-бързо размахваше опашка.

Накрая стигнахме до гигантска стена от облаци, която се простираше от хоризонта до небето. Еди се приближи до тази стена, обърна се и хукна към мен. Той близна ръката ми и започна да скимти. Изведнъж той хукна обратно към стената и скочи през нея. Тогава видях силуета на Еди да скача от щастие край фигурата на един мъж. Последвах кучето и посегнах ръка да докосна стената, надявайки се да мина през нея и ... се събудих от обаждане на смартфона си. Беше майка ми, която каза, че вторият ми баща току-що е починал от инфаркт.

***

Сънувах, че нашия черен котарак, който почина преди много време, се беше върнал. Той пристигна и седна на прага, мяукайки, без да спира, както обикновено правеше. Събудих се, след което слязох долу и видях, че в кутията на другата ни котка има едно черно котенце. Той ме погледна и започна да мяука. Малко е да кажа, че бях в шок. Сега той живее тук, вкъщи.

Източник https://incrivel.club/

Шико и Бонека, животните в Духовния Свят https://youtu.be/bD8CdW0qg3E


* * * 
Когато нещата изглеждат безнадеждни най-простичкото и „невъзможно“ нещо може да доведе до изход...
Вижте повече за постъпката на един голям Човек - международния природозащитник и изследовател Лорънс Антъни - която води до потвърждение на много ценни заключения за животните.


Алан Кардек - извадка от Книга на Духовете - въпроси към духовните водачи за животните

Животните са Интелигентни Принципи по пътя към Човешкото Царство. Божиите закони ни приканват да живеем заедно с животните, за да им помагаме да развият интелекта и чувствата си. Повече в Урок 11 ИНТЕЛЕКТ И ИНСТИНКТ Онлайн Курс Принципи на Спиритистката Доктрина https://spiritismallankardecbg.blogspot.com/2020/03/11.html 




597. Тъй като животните имат интелект, който им дава определена степен на свобода на действие, има ли в тях един принцип, независим от материята?
- Да, и той оцелява отвъд тялото им.
- Този принцип душа ли е, като тази на човека?
Това е една душа, ако искаш да го наречеш така; зависи от смисъла, който придаваш на тази дума. Но тя е по-нисша от тази на човека. Има, между душата на животните и тази на човека, толкова голяма разликата, каквато има между душата на човека и Бога. 

601. Животните следват ли закона на прогреса като хората?
Да, и по тази причина, във висшите светове, в които хората са по-напреднали, животните са по-напреднали и притежават по-развити средства за комуникация, но те винаги са по-нисши от човека и подчинени на него; те са за него интелигентни служители.
В това изявление няма нищо неразумно. Да предположим, че нашите най-интелигентни животни, кучето, слонът, конят, са снабдени с телесно устройство, подходяща за ръчен труд, какво ли биха могли да сторят те под ръководството на човека?

607. Вие заявихте, че душата на човека, в нейния произход, е в състояние, аналогично на това на човешкото детство, че нейния интелект едва започва да се разгръща и че тя се опитва да живее (190); Къде душата изпълнява тази най-ранна фаза от своя път?
В една поредица от съществувания, които предхождат периода на развитие, който вие наричате човечество.

Книга на Духовете, Алан Кардек 1857г.



Няма коментари:

Публикуване на коментар