Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 16 май 2018 г.

Духовно хранене

Франсиско Кандидо Шавиер
Насъщния Хляб Днес


продиктувана от духа Еммануел


Духовно хранене

- Глава 134 -

"...защото е добре сърцето да укрепва с благодат, 
а не с наредби от ястия, от които не са имали полза онези, 
които са се водили по тях."
ап. Павел, Послание към Евреите (13:9)

Съществуват хранителни пороци на душата, точно както има и хранителни пороци на тялото.
Много хора заменят чистата вода за стимулиращи напитки, по същия начин както мнозина предпочитат погубващата илюзия, по отношение на духовните проблеми.
С цел да бъде ефикасна във вечния живот храненето на сърцето трябва да се основава на простите истини на еволюционния път.
За нас е решаващо да укрепим себе си с осветяващи принципи, без да обръщаме внимание на заслепяващите фантазии, които идват отвън. Специално на една религиозна пътека една такава грижа и усилия  изискват едно по-голямо съзряване.
Най-общо казано вярващите винаги са жадни за ситуации, които да могат да удовлетворят токсичните им прищевки, точно както чревоугодника копнее за екзотични ястия. И все пак, точно както тези наслади на трапезата по никой начин не са необходими за основните дейности на човек, вълнуващите усещания на духовния феномен са безполезни за духа, когато той не притежава достатъчно вътрешни ресурси за да разбере крайната цел.
Много ученици гледат на своя относителен религиозен опит като на чисто интелектуален въпрос. Но е решаващо да разберете, че с цел да бъдете окончателно формирани, се изисква едно сърце, което искрено е заинтересовано в божествените истини. Когато индивидите приемат това вътрешно поведение те се укрепват истински за възвишени дела. Те осъзнават, че съществува такова едно изобилие на материал за достойна работа около тях, че всяко временно усещане го поставят на най-ниското стъпало на еволюционната стълбица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар