Преводи на оригинални творби на френския философ и медиум Алан Кардек, послания на Шико Шавиер и други спиритистки автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите и страданието, егото, злото и доброто, благотворителността и милосърдието, помощ за духовете и помощ за живите загубили свои близки.

Wednesday, May 16, 2018

Духовно хранене

Франсиско Кандидо Шавиер
Насъщния Хляб Днес


продиктувана от духа Еммануел


Духовно хранене

- Глава 134 -

"...защото е добре сърцето да укрепва с благодат, 
а не с наредби от ястия, от които не са имали полза онези, 
които са се водили по тях."
ап. Павел, Послание към Евреите (13:9)

Съществуват хранителни пороци на душата, точно както има и хранителни пороци на тялото.
Много хора заменят чистата вода за стимулиращи напитки, по същия начин както мнозина предпочитат погубващата илюзия, по отношение на духовните проблеми.
С цел да бъде ефикасна във вечния живот храненето на сърцето трябва да се основава на простите истини на еволюционния път.
За нас е решаващо да укрепим себе си с осветяващи принципи, без да обръщаме внимание на заслепяващите фантазии, които идват отвън. Специално на една религиозна пътека една такава грижа и усилия  изискват едно по-голямо съзряване.
Най-общо казано вярващите винаги са жадни за ситуации, които да могат да удовлетворят токсичните им прищевки, точно както чревоугодника копнее за екзотични ястия. И все пак, точно както тези наслади на трапезата по никой начин не са необходими за основните дейности на човек, вълнуващите усещания на духовния феномен са безполезни за духа, когато той не притежава достатъчно вътрешни ресурси за да разбере крайната цел.
Много ученици гледат на своя относителен религиозен опит като на чисто интелектуален въпрос. Но е решаващо да разберете, че с цел да бъдете окончателно формирани, се изисква едно сърце, което искрено е заинтересовано в божествените истини. Когато индивидите приемат това вътрешно поведение те се укрепват истински за възвишени дела. Те осъзнават, че съществува такова едно изобилие на материал за достойна работа около тях, че всяко временно усещане го поставят на най-ниското стъпало на еволюционната стълбица.

No comments:

Post a Comment