Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

неделя, 20 декември 2020 г.

Глава 9 - Пратеникът на любовта – провалените мисии на знанието без любов

Аудио книга „Исус у Дома“ – духовен автор Нейо Лусио, психографирана от медиума Шико Шавиер

 Глава 9 - Пратеникът на любовта – провалените мисии на знанието без любов

https://youtu.be/dsOHxvfsx0U


По време на срещата всички обсъждаха превъзходството на мъдреците на Земята, когато Исус взе думата и започна да разказва ведро и простичко:

- Преди много години, когато светът беше в сериозна опасност поради бедствената криза на невежеството и безчестието, Всемогъщият Отец изпрати един посланик на знанието с мисията да предаде славното послание на вечния живот. Приемайки човешка форма във физическата сфера, просветления работник стана учител и безкрайно заинтересован от  буквите, той разви страст изключително към трудовете на интелекта, дистанцирайки се, отвратен от безсъзнателните тълпи, като заяви, че живее в просветения авангард, който е недостъпен за разбирането на обикновените хора.

Когато видя, че той не е в състояние да изпълни ангажиментите си, Милостивият Господ уреди посещението на друг посланик на знанието, който след известно време стана един уважаван лекар. Новият вестител на Провидението се скри в една стая пълна с билки и лечебни отвари, показвайки интерес да помага единствено на важни пациенти, способни да му платят големи компенсации, заявявайки, че плебеите са прекалени скъперници, за да привлекат вниманието му.

Тогава Добрият Бог, реши да изпрати още един посланик на знанието, който стана известен войн. Той използва меча майсторски и пресметливо, като се постави на страната на хитри и отмъстителни хора, избягвайки скромните и бедните, и заяви, че единственото предназначение на народа е да подчертае славата на кръвожадните управители.

Натъжен от толкова много провали, Върховният Господ изпрати още един мисионер на знанието, който за кратко се превърна в един изтънчен музикант. Той се изолира в богатите и пищни зали, композирайки музика, която временно ощастливяваше сърцата на хората и твърдеше, че простолюдието не може да съблазни неговата чувствителност, за която той смяташе, че е изключително напреднала за времето си.

Именно тогава Висшият Отец, отново разтревожен от толкова много откази, нареди при човечеството да отиде един пратеник на Любовта.

Този различен пратеник погледна с голямо състрадание към всички краища на света. Той се съжали над учителя, над лекаря, над война и музиканта толкова, колкото беше развълнуван от нещастието и примитивността на тълпата, и решен да работи в името на Бог, той се превърна в един усърден слуга на всички. Започна да действа за общото благо и отъждествявайки се с народа, на който беше дошъл да служи, той знаеше как да прощава безкрайно и повтаряше същото усилие или същия урок по хиляди пъти.

Ако той беше унижаван или преследван, то се опитваше да разбере престъплението като едно ползотворно предизвикателство за способността му да се разгръща във възстановително действие, за да свидетелства за упованието си в Отца, който го е изпратил. Защото обичаше безрезервно братята и сестрите си в битката, в много ситуации той беше принуден да се моли и да иска помощ от Небесата, когато беше в ноктите на клеветата и сарказма; въпреки това в най-ниските проявления на човешката природа той с разбиране намираше двойни причини да се посвети с още по-голяма пламенност към подобряване на озверените си спътници, които все още не бяха опознали величието и възвишеността на Доброжелателния Отец, който им бе дал съществуването.

По този начин, като направи от себе си най-последния от всички, той успя да запали светлината на обновяващата вяра и на чистата доброта в сърцата на земните създания, издигайки ги до най-високото ниво, с пълна победа в божествената мисия, която му беше поверена.

Настана лека пауза в сладките думи на Месията и сред спокойствието, което спонтанно се появи в шумната преди няколко минути среда, той завърши с изразителен тон в гласа си:

- Културата и освещението представляват неразделни сили на духовната слава. Знанието и любовта са двете крила на ангелите, които са достигнали Божествения Трон, но навсякъде онзи, който обича, върви по-напред от онзи, който просто знае.


Няма коментари:

Публикуване на коментар