Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

събота, 15 август 2020 г.

Преразпределяне на жизнения флуид - как да сме полезни на събратята си във време, когато Човечеството има най-голяма нужда

Преразпределяне на жизнения флуид - как да сме полезни на събратята си във време, когато Човечеството има най-голяма нужда

 Днешната статия е провокирана от серия знаци и синхронност при мен и други хора. 

Това, което доведе до нея е описано по-надолу, след като видите този текст.

***

Всяко живо същество произвежда жизнени флуиди или ектоплазма, както някои предпочитат да го наричат.

Тук ще разгледаме как е въпроса при нас човешките същества.

Научно доказан факт е, че ние представляваме едни електрически батерии.

Ако разгледаме нещата от гледна точка на флуидния аспект, ние произвеждаме флуиди непрекъснато, някои повече, други по-малко, защото това зависи от флуидния капацитет на всеки от нас, по същия начин, както има батерии с различни възможности за производство на електрически заряд.

Често ежедневните ни борби, особено някои професии, които се занимават с моралната и физическа болка на хората, както и живота заедно с нашите събратя – партньори, роднини, познати, които съзнателно или не се държат като истински вампири, ни карат да изразходваме енергийна квота извън това, което ни презарежда, и от там идва една необяснима слабост. Дори често срещано е да се открие анемия, защото този флуид се смесва с кръвоносната ни система.

Естествено, трябва да се ПРЕЗАРЕДИМ.

Когато спим, когато се храним, когато правим „Евангелието у Дома“, или казваме МОЛИТВА независимо на кое религиозно течени сме поддръжници, когато отидем в един религиозен храм, който работи за доброто, когато влизаме в контакт с Природата в такова състояние, в което оценяваме Божието дело в неговото проявление, ние зареждаме нашата батерия.

В медиумите, като цяло, и при медиумите на физическите ефекти и медиумите-лечители, тази енергия се произвежда в извънредно количество.

Нашата цел е въпроса за доброто използване на жизнените флуиди.

Нашите събратя, болни във физическото си тяло, и наскоро дезинкарнираните духове (духовете на починалите) имат голяма нужда от жизнени флуиди на други хора, за да се възстановят и балансират.

Поради това екипи от Духовни Водачи използват нашите флуиди, за да помогнат на нуждаещите се. По принцип, когато сме загрижени за благосъстоянието на нашите близки, ние несъзнателно сме дали разрешение за използването на тези флуиди от духовни водачи. Въпреки това, понякога, в спешни случаи, те ги използват без да осъзнаваме това. В този случай това се отбелязва в нашите досиета в духовния свят като бъдещи бонуси и кредити в наша полза, защото всичкото добро, което правим, винаги се начислява.

Но защо Духовните Додачи се нуждаят от нашите жизнени флуиди?

Първо, защото те не ги произвеждат. Жизнените флуиди се произвеждат от инкарнирани същества, и целта е с тях да се подпомагат други инкарнирани същества или в помощ на Духове, които все още са много материализирани и дори не могат да се придвижат към Духовните Колонии.

Второ, защото Законът за Солидарност е един закон на Бог. Ако днес дарим, значи вчера сме получили или ще получим в бъдеще.

Живеем в период на много флуидно изразходване, има много егоизъм, егоцентричност и отдръпване от всичко, което е духовно. И по-специално съществува една огромна вълна на неблагодарност дори сред онези, които вече приемат нуждата да станат духовни. 

Източник: Извлечено е от разнообразни материали и книги на Спиритизма.

КАКВО ДОВЕДЕ ДО НАПИСВАНЕТО НА ТОЗИ МАТЕРИАЛ:

Опитвам се да избягам от моя пространен стил на писане за това просто ще изброя:

- От известно време чувам информация от мои близки, предимно хора с дарбата да отдават лечебна енергия (в Спиритизма това се нарича Даване на Пасове), че последната седмица и повече се чувстват много отпаднали и сякаш постоянно им се спи, нищо общо с енергиите от предишния месец. (тази отпадналост и сънливост няколко дена и аз я усещах) 

- вчера вечерта и нощта имах знак и в будно състояние и в 2 съня насочващи ме днес да посетя с моята сестра парка. 

Факта обаче, че тя беше получила същия знак, независимо от мен ме накара да попитам нашия учител по Спиритизъм, когото познавате индиректно от коментарите, които прави в Онлайн Уроците в ютуб, какво може да значи всичко това:

Според спиритистките книги, специално на Дивалдо Франко „Nas fronteiras da loucura“ и Андре Луиз „Пратениците“ (глава 41) научаваме, че съществуват Предни Постове – станции тип РЕЗЕРВОАРИ НА ЛЕЧЕБЕН ЖИЗНЕН ФЛУИД за подкрепа на духовете и инкарнираните хора, устроени в селските райони или в паркове с много дървета. Лесно е да се обясни това, защото флуидите от Природата се усвояват, за да лекуват хората, както в духовния, така и в материалния свят. Ето защо е толкова важно всички ние да търсим да прекарваме дори кратки моменти в контакт с Природата.

СЪВЕТЪТ:  Кажи на момичетата да положат усилия да се хранят правилно, да си почиват правилно и да се настроят на добри източници като - добра музика, поучителен филм, пътувания сред природата. Не знаем дали водачите евентуално не подготвят Спешни Пунктове, за да посрещнат хора, които ще умрат в голям брой, или е за хора, които умират от ковид. В Бразилия все още всеки ден има около 1000 смъртни случая. 

Въпрос: Мислиш ли, че водачите обикновено използват инкарнираните работници (на Бог) за лечебни флуиди, за да създават такива Спешни Станции за помощ?

Отговор: Винаги го правят. В книгата на Андре Луис - В „сферите на медиумизма“, има такава информация. Но в център СЕЛД, на лекциите, също научаваме, че човек, който се моли, посещава религиозен храм и т.н., помага по същия начин. По естествен начин те отделят такива флуиди. Това са нормални явления.

- В днешния ден два пъти изпитах „спешната нужда“ да си затворя очите, като да ти се доспи без причина и без да си правил нищо изморително. И два пъти имаше картини, видения, сънища, все едно различни хора искаха да си кажат историите, нищо тежко в моя случай, просто много на брой. Това беше поредния знак, който свързах със знаци от мои приятели, които имат по-висока сензитивност. Като поговорихме оказа се, че и при тях е такова положението - от една страна дават много флуид - това е сънливостта и понижената енергия, от друга страна усещането и на яве и в сънищата за множество нуждаещи се духове, които имат нужда от утеха.

Чак тогава ми се изясниха всички части на този пъзел - тук около нас има спешна нужда от помощ - както енергия за наши инкарнирани събратя, които в момента преживяват много сериозни изпитания, така и за вече преминали души, които имат нужда от лечебните жизнени флуиди, с които Духовните Водачи да подпомогнат тяхното балансиране и да могат да ги пренасочат към Духовните Колонии. Не случайно отидохме в парка - там може да се случи по-пълноценно презареждане на енергията. 

И сега да припомня нещо важно от горния текст: 

„Поради това екипи от духовни водачи използват нашите флуиди, за да помогнат на нуждаещите се. По принцип, когато сме загрижени за благосъстоянието на нашите близки, ние несъзнателно сме дали разрешение за използването на тези флуиди от духовни водачи. Въпреки това, понякога, в спешни случаи, те ги използват без да осъзнаваме това. В този случай това се отбелязва в нашите досиета в духовния свят като бъдещи бонуси и кредити в наша полза, защото всичкото добро, което правим, винаги се начислява.“

Всеки от нас има близки, които се нуждаят от някаква помощ, независимо дали е в сферата на партньорствата или здравето, децата или професията. Нека се опитаме да се държим на нужната висота за да се презарежда нашия жизнен флуид и да има какво да даряваме към Духовните Водачи, които знаят точно как да го преразпределят. Процеса е естествен и спонтанен.

Ето ги пак двата коментара относно ПРЕЗАРЕЖДАНЕТО:

Когато спим, когато се храним, когато правим „Евангелието у Дома“, или казваме МОЛИТВА независимо на кое религиозно течени сме поддръжници, когато отидем в един религиозен храм, който работи за доброто, когато влизаме в контакт с Природата в такова състояние, в което оценяваме Божието дело в неговото проявление, ние зареждаме нашата батерия.

Правилно хранене, добра почивка и  съ-настройка към добри източници като - добра музика, поучителен филм, пътувания сред природата.

И НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НЕ САМО ДА СПОМЕНАВАМЕ В МОЛИТВИТЕ СИ НАШИТЕ ЛЮБИМИ ХОРА, НО И ДОМШАНИТЕ НИ ЛЮБИМЦИ, КОИТО СА МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНИ  НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ЕНЕРГИИ И ПРИСЪСТВИЯ.

Препоръчваме отново да прочетете следното: 

Навлязохме в ерата на планетарното възстановяване ... какво да правим:

https://spiritismallankardecbg.blogspot.com/2019/08/blog-post.html 

Няма коментари:

Публикуване на коментар