Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

петък, 6 ноември 2020 г.

Няма истинско разделяне с починалите ни близки

Още преди месец, когато подготвяхме поредния материал за онлайн уроците по „Книга на Духовете“ излезе темата, че идва Задушница, която макар с малка разлика се празнува по цял свят и от всички народи. Едно странно усещане се настани у мен, че този материал ще е много нужен, сякаш щяха доста хора да попаднат в положение да има нужда да получават утеха, защото са изгубили близки. В понеделник видеото беше споделено, а до днес, само за няколко дена видях на различни фейсук приятели починали възрастни родители и близки хора. 

Само бих искала да ви обърна внимание приятели, духовния свят в лицето на нашите любящи водачи и закрилници много добре знаят от по-рано какви периоди идват към нас, те предвиждат и ни насочват какво да четем, какво да подготвяме, за да се справим с изпитите, които минава сега цялото човечество.  

Разберете, че няма истинско разделение с близките ни. Колкото по-скоро си успокоим ума, колото повече се отворим за реалността на живота след смъртта, толкова по-лека става нашата енергия за да успеем да уловим техните послания и сънищата за утеха, които ни пращат. Защото нашите близки - вече в една по-фина форма - не могат да получат достъп до едно съзнание огорчено, обвиняващо, озлобено от мъка, не могат да пробият тъмния облак на депресивните ни мисли. 

А колко близко идват до нас...

Разберете, че и те се тревожат за вас, както вие скърбите за тях.

Няма смисъл от твърдоглавие, инат, и всичко онова, което досега беше движеща сила за материалистите да отхвърлят и отричат енергично каквото и да е заявление и споделяне описващо духовната реалност след смъртта.

Ниските чистилищни зони на духовния свят (или Умбрал, както го знаете от Наш Дом) са пълни материалисти, атеисти, учени и др. отхвърлящи реалността на духа и оцеляването му след смъртта.


МОЛЕТЕ СЕ
за вашите починали близки, осъзнайте силата на молитвата - тя достига надалеч, независимо какъв е бил човека, който е починал. Те имат нужда от тази енергия, която вашата молитва излъчва, това е утеха за тях, кураж да не се страхуват по новия път, по който тръгват сега.

Разберете молитвата се случва в сърцето - не в църквата, в храма на душата се случва - там където само вие можете с един силен импулс да изразите и покажете на Бог любовта си към съществото което си е тръгнало от вас, и пак с един импулс да помолите Бог да го пази и да води стъпките му напред по пътя на неговия духовен прогрес.

Молитвата ще държи и вас силни, да не се поддадете на депресията и отчаянието. 

По време на молитва и нашите любящи духовни наставници могат да ни помагат, лекуват и утешават. Това са нашите моменти на среща с тях. 

Задушница - за Духовете на починалите, срещи в съня, примери за разплата с миналото https://www.youtube.com/watch?v=edVXx8iNf_E





Няма коментари:

Публикуване на коментар