Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

неделя, 29 ноември 2020 г.

Глава 1 Християнско поклонение у Дома – ролята на дома пред света

Аудио книга „Исус у дома“ – духовен автор Нейо Лусио, психографирана от медиума Шико Шавиер

Глава 1 - Християнско поклонение у Дома – ролята на дома пред света

https://youtu.be/lXtsOReiko4


Всички нови глави на книгата може да следите на тази страница: http://spiritismallankardecbg.blogspot.com/p/blog-page_29.html


Небесната шир бе изпълнена със звезди в една нощ на сребриста лунна светлина, когато Господ, който беше отседнал временно в дома на Петър, взе Светите Писания и сякаш желаейки да промени курса на разговора, след като той беше станал непродуктивен и не толкова поучителен, попита с благост:
- Симон, какво прави рибарят, когато отива на пазара с дневния улов? 
Ученикът помисли за няколко мига и отговори някак колебливо:
- Ами, разбира се, Учителю, той избира най-добрата риба. Никой няма да купи отпадъците от улова.
Исус се усмихна и попита още един въпрос:
- А грънчарят? Какво прави той за да изпълни поставената му задача?
- Очевидно, Господи, - отговори рибарят, заинтригуван, - той моделира глината и ѝ придава формата, която желае.
С един добросърдечен и пронизителен поглед Небесния Приятел продължи:
- А какво прави дърводелеца, за да осъществи проекта, който си е наумил?
Симон отговори много просто, без колебание:
- Той изравнява дървото и след това използва теслата, триона, чука и длетото; иначе не би могъл да усъвършенства грубото дърво.
Исус остана мълчалив за няколко мига, а след това добави:
- По същия начин е и домът пред света. Домашната люлка е първото училище и първия храм за душата. Човешкия дом е истинския износител на характери и нрави за обществения живот. 
Ако търговеца подбира стоката, ако дърводелеца не може да построи една лодка без да оформи дървото според целите си, как можем ние да очакваме, че ще имаме една безопасна и мирна общност, без домът да е усъвършенстван? Световния мир започва под керемидите, които ни подслоняват.  Ако не можем да се научим да живеем в мир между четири стени, как можем да очакваме хармония между нациите? Ако ние нямаме навика да обичаме брата или сестрата най-близко до нас, които са свързани с нас в борбата ни всеки ден, как можем да почитаме Вечния Отец, който ни изглежда далечен?
Исус погледна скромната стая, замълча за кратко и продължи:
- Петре, нека тук около онези, които търсят нашата братска помощ да запалим една нова светлина. Масата в твоя дом е мястото за твоя хляб. На нея ти получаваш от Господ храната за всеки ден. Защо около нея да не вложиш семената на щастието и мира в разговори и в мисъл? Отеца, който чрез почвата осигурява жито за нашите хамбари, ни изпраща светлина чрез Небесата. Точно както слънчевата светлина е разширяване на лъчите, които я съставляват, изобилието започва със зрънцето семе. По тази причина Евангелието не постави началото си сред тълпите, а по-скоро в простичкия дом на овчари и животни.
Симон Петър се вгледа в Учителя със скромни, блестящи очи, и тъй като не можа да намери правилните думи за да обясни какво чувства, той промърмори срамежливо:
- Учителю, да бъде както желаеш.
Тогава Исус покани семейството на апостола на един поучителен разговор и извисяващо размишление, разгърна писанията на мъдростта и откри първото в света Християнско Поклонение у Дома.


Няма коментари:

Публикуване на коментар