Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

петък, 22 май 2020 г.

Глава 50 ЕДИН ГРАЖДАНИН НА НАШ ДОМ финал на аудио книга Наш Дом

Поставихме началото на 31 Януари и приключваме днес 22 май - всичките 50 глави на книгата на медиума Шико Шавиер НАШ ДОМ- ЖИВОТЪТ В ДУХОВНИЯ СВЯТ

ГЛАВА 50

Не съм разказвала как дойде тази идея, и то една година след превода на книгата:

В момент, когато самата аз имах нужда от разнообразие и по-голям контакт с хората, в един хубав ден след поредния преуморителен рутинен ден в преводи :) просто го видях в ума си как качвам аудио запис в ютуб на Наш Дом. Нищо осбенно би казал, някой докато не започнах да си чета превода (правен още преди една година) и осъзнах, че има нужда от сериозна редакция. 


Сякаш някой (кой друг освен любимия Духовен Водач) ме насочи да видя, че нещо не е наред, но през мотивацията за споделяне с хората в ютуб.
Всяка глава, която 2018-нач 2019 преведох от английски сега трябваше да редактирам и сравня с португалския оригинал... За мое изумление се сблъсках с големи разлики.
Оказа се, че първия източник, който съм ползвала края на 2018 да я преведа, е бил любителски превод и съответно много неточен.
Тогава и през ум нямаше да ми мине да превеждам от португалски. Толкова непознати води ми беше този език.

Ефекта за мен, въпреки големите усилия, които ми костваше - по-дълбокото разбиране на самата книга и посланията на Андре Луис.
Но истината е, че това е книга, върху която трябва да се разсъждава да се изучава в група и да се изслушват различни гледни точки и тълкувания по текстовете. Както се прави в някои спиритистки групи по света.

На всички вас, за които традицията на Петъчните споделени глави на Шико Шавиер и Андре Луис е станала неизменна част от края на седмицата и любими мигове за душата, то ще има продължение.

Започваме още следващия Петък с ПРАТЕНИЦИТЕ, книга 2ра от поредицата на Андре Луис за ЖИВОТЪТ В ДУХОВНИЯ СВЯТ.

Всеки петък тук ще ви очаква по една глава - на много сериозни теми - за преражданията, които си планираме с толкова надежди и огромна пдокрепа ресурси и дори ангажимент с други души помощници, за големите мисии (особено мисиите на медиумите на земята), които често проваляме, кои слабости и изкушения ни водят в тези провали... За различните зони в Духовния свят, през които минава духът на Андре Луис, докато достигне до повърхността на Земята, в своето учебно пътуване с висши ментори, в процес на усвояване методите за подпомагане на инкарнираните на земята.

Благодаря на всички, които споделят моето вълнение и любов към книгите на Шико Шавиер.

Павлина Николова,
преводач на Спиритизма
регресионист в минали животи по метода на Долорес Кенън

Няма коментари:

Публикуване на коментар