Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

понеделник, 8 април 2019 г.

Детето и припадъците, обяснението на Шико за една от тежките форми на аутизъм


Детето и припадъците, за една от тежките форми на аутизъм

Един ден една двойка се приближи до Шико Шавиер с дете на около година и половина на ръце. До тях стоеше един изтъкнат доктор-спиритист от град Убераба в щата Минас Жерайс. Майката, уплашена, остана на определено разстояние, напълно безмълвна и изтощена. След това лекарят обясни на Шико, че детето страда от последователни припадъци и следователно е постоянно под контрола на лекарства, като по-голямата част от времето спи и затова все още не се беше научило да говори или да ходи.
След като говори малко за състоянието на детето, лекарят казва на Шико, че вярва, че това е случай на аутизъм.

Шико Шавиер се съгласи, но препоръча анти-конвулсивното лекарство да бъде намалено, дори и първоначално детето все още да има конвулсивни припадъци. Той обясни всички противопоказания от това лекарство за тялото на такова малко дете и препоръча на родителите да го заведат за пасове* (вид енергийно лечение) и много да се молят. Шико каза на двойката, че е необходимо да говорят много на детето, да призовават духа в тялото му. Ако не говореха с него и го оставяха да спи сам по цял ден, той нямаше да остане в плътта, отказвайки се от прераждането. Според Шико, присъстващият там дух разтърси тялото на детето в конвулсии, опитвайки се да се освободи, да се дезинкарнира. Според Шико родителите трябваше да убедят духа да остане, да се опитат да му кажат, че на Земята не е толкова жестоко, колкото ни се струва, че всички ние заедно трябва да се борим за подобряване на човечеството.
Двойката напусна офиса видимо оживена и утешена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар