Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 23 април 2019 г.

Планетата Венера - "Revue Spirite" АВГУСТ 1862г.

АЛАН КАРДЕК
"Revue Spirite"
АВГУСТ 1862г.

Планетата Венера


(Спонтанна диктовка, медиум: г-н Костел)



Планета Венера е една междинна точка между Меркурий и Юпитер. Жителите ѝ имат същата физическа структура като вас. Единствената разлика е в красотата и съвършенството на формата. Във Венера ефирността на въздуха, сравнима с високите планини, е неподходяща за белите ви дробове. Там няма болести. Жителите ѝ се хранят само с плодове и млечни продукти; те не знаят варварския обичай да ядат мъртви животни, жестокост, която съществува само на по-нисшите планети; в резултат грубите нужди на тялото са елиминирани, а любовта обхваща всички страсти и всички съвършенства, за които на Земята само си е мечтаете.

Подобно на зората, когато формите са полу-покрити от сутрешната мъгла, съвършенството на душата, почти завършено, има невежеството и желанията на щастливото детство. Природата е пременена с изяществото на забуленото щастие. Меките и закръглени форми не показват сковаността и агресивността на земните пейзажи; морето, дълбоко и спокойно, не познава бурите; дърветата никога не се огъват от натиска на бурни ветрове, а зимата не ги лишава от зеленината им; нищо не е шумно; всичко се усмихва, всичко е нежно.

Обичаите, белязани от тишина и нежност, не се нуждаят от натиск, за да останат чисти и силни. Политическата форма приема израз на семейство. всяко племе или група индивиди имат своя вожд, избран от класа на старците. Там старостта представлява апогея на човешкото достойнство, тъй като е близо до желаната цел. Освободена от болести и грозота, тя е спокойна и лъчезарна като един красив есенен следобед.

Земните индустрии, приложени за безспирно търсене на благосъстояние, там са опростени и почти изчезват във висшите региони, където няма причина да съществуват. Те са заменени от извисено изкуство, което вашите груби сетива не могат да си представят. Тоалетите са еднакви. Дрехите са еднакви; големи бели роби, които обгръщат тялото с хармонични гънки, без да го променят. Всичко е лесно за тези, които искат само да достигнат до Бога, съблечени от материални интереси, живеещи с простота и почти светещи.


Жоржис (Дух)


Няма коментари:

Публикуване на коментар