Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 3 април 2019 г.

Помощ от духовния свят за случай на болна жена


Ние пишем за онези, които имат уши да чуят и имат очи да видят.
Когато Духовните водачи искат ние да задържим в ума си някакви инструкции, те ни говорят, когато нашата душа се връща в тялото ни. Това е онзи момент, в който започваме да се пробуждаме, но все още сме способни да получим контакт от духовния свят.

Историята, която споделям днес е пример за това как идва помощта от духовния свят, дори когато човек
не може лично да усети информацията. В случая има едно семейство. Съпругата е болна от рак. Нейният съпруг Луис ходи на работа, макар и по малко дни, за да бъде по-често с нея. Преди да се включи в историята нашият главен герой при това семейство вече се е случило следното. Братовчед на семейството, който изучава Спиритизма,  докато е бил на посещение при болната жена е видял в стаята образ на странно облечен мъж с тюрбан и скъпоценен камък на тюрбана. В последствие съпругът Луис разказва случилото се на своя колежка Джо в училището, където работи. А в същия момент нашия герой, който е техен колега, е насочен на същото място за да чуе точно тези думи и да разбере за тежко болната жена.

Как бива въведен в историята нашия герой, може да видите от неговите думи:

„В действителност, ако аз не бях се появил в училище в онзи момент нямаше да чуя разговора. Беше правилния момент и правилното място.

Ето описание на това, което усетих и изпратих на Луис една сутрин, две седмици след като разбрах за болната му съпруга:

"Тази сутрин, когато се събудих, чувствах много ясно, че трябва да ти кажа следното.
Не знам дали вече съм ти казал, но съм медиум на Спиритистки Център Леон Денис, което е един сериозен център, който разпространява Спиритизма.

Бях свидетел на разговор между теб и Джо  преди две седмици и си спомням, че ти каза, че присъствие на добър дух с бял тюрбан украсен с бижу е било забелязано при съпругата ти. В същия момент в ума си видях една фигура на иницииран Индус.

В книгата "Спомени на един самоубиец”,  психографирана от Ивон до Амарал Перейра, се съобщава, че групата на духовете, отговорни за спасяването на самоубийства тук, в Бразилия и на Иберийския полуостров, е група на индусите, предано отдадените на Духа на нашата възлюбена духовна майка Мария от Назарет. Те се проявяват, както си го описал, и имат допълнителна мисия да придружават духовете на тези преродени самоубийци.

Имам една братовчедка, която неотдавна се превърна в жертва на тежък рак, който обхвана тялото и. Бяхме информирани, че тя е извършила самоубийство в предишен свой живот поради  чист бунт. Тя беше много егоистичен човек. Беше й дадена възможност да разшири способността си за любов към своите ближни, да излезе от своя собствен свят, но не се възползва от възможността. Продължи да се бунтува и заяви, че ще се бори с Бог.

Добре, това, което искам да споделя с теб е следното:

Болката съществува в живота ни като последствие от нашите действия, подчинени на принципа на Закона за Действие и Противодействие, който царува над нашите съдби. Болката съществува, за да ни накара да се замислим още веднъж, че не правим доброволно онова, което сме предложили да правим преди да се преродим. Твоята съпруга има шанс да направи това размишление сега.

Духът Приятел на теб и на нея ме помоли вие да сторите следното:

Ежедневно и непрекъснато взимайте по една малка чаша вода. Поставяйте я на нощното шкафче на леглото и се молете заедно, като помолите Исус да вложи в тази вода необходимите флуиди, за възстановяването на съпругата ти. Правете това сутрин при събуждане и вечер преди лягане. Ако можете да засадите лечебни билки в двора в по-големи количества това ще е много полезно.
Божият Закон е образователен, а не наказателен. Всичко се случва за наше добро, за нашия напредък.
Исус каза и Петър записа: "Любовта покрива множеството от нашите грехове."
Какво може  да прави тя като все още е слаба? Ето отговора:
“Прочетете история 4 - Награда за саможертвата, от книга "Alvorada Cristã ”.
С най-добри пожелания! Бъдете в мир!"


Ето и отговора на Луис днес:


"Приятелю мой, много ти благодаря !
Всеки път имам все повече увереност, че нищо не е случайно. Кое направи така, че да чуеш разговора ми с Джо? Божието Провидение, което със сигурност ни води в това, как да преминем през определени ситуации.
Ние ще направим това, което нашия Приятелски Дух, както го наричаме, иска. Аз вече прочетох текста от книгата и утре ще го прочета на жена си. Всичко се вписва и можем да благодарим все повече и повече за Подкрепата.
Нека Бог просвещава все повече и повече Съществата, които му оказват помощ и които все повече укрепват своят медиумизъм, за да предават призивите за духовно израстване в името на Великата Любов.
Много мир, братко мой.“

За героя на нашата история: 
„Аз започнах официално да уча за да стана медиум в СЕЛД (Спиритистка Къща Леон Денис, Рио де Жанейро) през 1998 г., но от 1988 г. (от 16 г възраст) посещавам СЕЛД за да гледам лекции и от тогава чета Спиритистки книги. Започнах да уча 1998 и завърших обучение 2002 г.“

Медиумизма е една сериозна отговорност, възможност, която Бог дава на душите да изплатят чрез служене на другите множество грехове. Това е училище, в което всеки ден трябва се полагат усилия, всеки ден се работи върху собствения морал, за да се поддържа нужната чистота за да протича Божията помощ за нуждаещите се. Не бива да се подхожда лекомислено или поради личен интерес към тези дарби.


Ето и препоръчания текст за четене в посланието получено чрез медиума:


Награда за саможертвата

От книгата: "Alvorada Cristã" (Християнско Разсъмване)

продиктувана от Духа: Нейо Лусио,
психографирана от медиума: ШИКО ШАВИЕР

Трима братя, отдадени на Исус прочели в Евангелието, че всеки човек винаги ще получава според собствените си дела и обещали на Учителя да изпълнят заръката му.
Първия брат се позиционирал в памуковата индустрия. Той се посветил на работата толкова много, че след 25 години станал главен управител на фабрика и получил названието истински защитник на хората. Той с лекота печелел много пари и поддържал нещастни и страдащи хора. Той споделял задачите и спечеленото с работниците със справедливост и доброта.

Вторият брат бил много отдаден на учение и станал прословут съдя. Въпреки уважението и почитта на гражданите към него той никога не забравил обещанието поето пред Евангелието. Той защитавал онеправданите, помагал на онези, които живеели в бедност и освободил много затворници, арестувани от злонамерени хора. От съдя до законодател той сътрудничил в създаването на полезни и просветляващи закони. През целия си живот той живял честно, праведно и достойно.

Третия брат обаче бил парализиран. Той не можел да използва с лекота своя интелект. Той не можел да управлява една фабрика, нито да контролира един съд. Неговите парализирани крака не му позволявали да се движи. Негов дом бил неговото легло. И все пак той си спомнил, че може да се моли за другите и започнал да се моли за жената, която извършвала домакинството в собствената му къща.

Той забелязал нейната тъга и плач, и дискретно и с братско чувство изслушал скърбите, които я измъчвали. Той подходил към нея нежно и я помолил да се моли, като поиска от Бог да и донесе утеха.

И няколко дена по-късно, доведени от благодарната помощничка, други страдащи дошли за да го помолят да се моли за тях. Скромната стая посрещнала една тълпа от нуждаещи се хора. Той се молел, следван от всички и им давал цялата усмивка на този, който се уповава на Бога. Той коментирал за ползите от болката, говорел за своето упование в Божието Царство. Той им предал своите собствени емоции и енергия в святата си задача в служба на добротворството. Той написал много писма, утешавал вдовици, сираци, болни и нещастни, вдъхвайки в сърцата им покой и кураж. Той толкова много работел за другите, че забравил себе си; толкова много, че очите му ослепели. Но дори сляп той не бил сам. Той продължил да сътрудничи на страдащи хора чрез молитва помагайки им още повече.

Тримата братя починали в напреднала възраст с малка разлика в дните...
Когато били събрани в Духовния Свят дошъл един Ангел да премери техните дела.
Притежателя на фабрика и съдията донесли огромни торби пълна с пари и съдебни решения, които били помогнали на много хора. Братът, който се молел донесъл само една малка книга, в която бил записал молбите на другите.

Първият и вторият брат били благословени в резултат на ползите дадени на другите. И все пак, когато Ангелът отворил книгата една голяма светлина излязла от нея, която осветила цялото място с една бляскава корона.

Везната не била в състояние да премери нейното величие.

Тогава Посланикът (има се предвид Ангела) казал:

"Твоите братя са благословени в Дома на Отца в резултат на ползите предоставени на онези в нужда. И все пак, не е много трудно да се помага с пари. Но ти си благословен, защото си отдал себе си. Това е освещаваща любов. Ти си пожертвал ръцете си, очите си, сърцето си, силите си, чувствата си и времето си в полза на другите. Законът на Саможертвата определя, че твоята позиция е по-висока.
И скромният слуга бил отведен до едно по-висше място, където започнал да упражнява власт над мнозина.

Край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар