Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

понеделник, 8 април 2019 г.

Духът е безсмъртен, д-р Херман


Духът е безсмъртен

Дух: Д-р Херман, духовен водач на СЕЛД /Спиритистки Център Леон Денис, Рио де Жанейро/

„Кой би могъл предварително да прецени замисъла на Бог? Не може ли Той да отведе един човек на прага на смъртта и да го измъкне от там и да го накара да има други мисли? ”(Цитат от Евангелието според Спиритизма, глава V, т. 28).

Човекът страда, защото
трябва да преживее някаква форма на опитност, която го подтиква да разсъждава върху идеята за Бог, върху собствения си живот, върху предложенията за бъдещето.

Всеки път, когато срещнем един болен човек, нека анализираме физическите условия с компетентността на един внимателен лекар; с доброта на една грижовна медицинска сестра; с привързаността и мира на един любящ роднина; но нека никога не забравяме, че отвъд тялото има един безсмъртен Дух, който в този момент демонстрира или не, способността си да издържи на земното изпитание, на което е подложен. Затова, когато сме изправени пред болен човек, нека да изпратим на този Дух нашите вибрации на мир и сила и да го накараме да реагира позитивно, така че болките му да бъдат понесени със кураж и сила.

Когато видим един пациент в процеса на болка и ако осъзнаем, че тази болка (в този конкретен случай) е резултат от един живот неправилно използван, или погрешно управляван, нека помним, че Духът, който страда там, е безсмъртен като този на светеца и че рано или късно ще бъде постигнат напредък. Към тях нека изпратим енергични мисли, мисли за промяна и полагане на усилия. Нека кажем на такива духове: "Братко мой, помни, че твоят Дух е безсмъртен. Това, което не направиш правилно днес, ще трябва да направиш утре."

И така, мои братя, нека винаги помним, че когато сме изправени пред един болен човек, то ние се намираме пред един безсмъртен Дух, който иска нашата подкрепа и нашата увереност. Трябва да имаме убеденост и разбиране за безсмъртието на душата; сигурност в необходимостта да се разпределя любов към ближните и вярата, че това, което не правим правилно днес, ще направим в друг ден, със или без уморителен труд, но това ще трябва да се направи.

Бог да ни помогне да разберем духовния живот и да кажем на всички: „Братя, Бог съществува! Духът е безсмъртен и ние всички вървим в търсене на прогреса!”

Нека Бог и Исус да ви благословят всички! Много мир!

Няма коментари:

Публикуване на коментар