Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 6 януари 2021 г.

Глава 15 Мъдрия министър, чрез медиума Шико Шавиер, книга ИСУС У ДОМА

 Аудио книга „Исус у Дома“ – духовен автор Нейо Лусио, психографирана от медиума Шико Шавиер

Глава 15 Мъдрия министър https://youtu.be/M5tspDFI6WU


Всички нови глави на книгата може да следите на тази страница: http://spiritismallankardecbg.blogspot.com/p/blog-page_29.html

Матей тържествено говореше за мисията на онези, които ръководят народните маси, като описа спецификата на задълженията на администраторите и трудностите на служителите.

Разговорът напредна по време на вечерта, когато Исус, като видя, че учениците му чакат приятелска дума от него, разказа с усмивка:

- Някога имаше едно царство, в чийто вътрешни кръгове имало голяма група противници на управляващия монарх. Малко по малко духът на бунта нарастваше сред определени бунтовни семейства. В рамките на няколко седмици една цяла провинция в отчаяние се надигна срещу царя, възпрепятствайки действията му.

Естествено загрижен, царят призова един квалифициран съдия на поста пръв министър на страната, нетърпелив да заличи раздора; но съдията започна да създава огромно количество закони и писмени документи, които в крайна сметка не оказаха ни най-малка промяна.

Разочарован, владетелят го замени с един известен учител. Но след като му бе поверена престижната позиция, този служител се отдаде на яростни и впечатляващи речи, които не промениха царуващото безпокойство.

Вътрешните врагове продължаваха да подкопават престижа на нацията, когато суверенът поиска помощ от един свещеник, който поставен на такъв благороден пост, незабавно започна да проклина елементите, противопоставящи се на царя, влошавайки проблема.

Обезсърчен, монархът докара един лекар, който да се справи с общите въпроси, но веднага щом се озова в двореца, споделяйки публичните почести, за да спечели одобрението на краля, новият министър заяви, че партията на противниците на Короната се състои от психично болни.

Тази пропаганда беше толкова зловредна, че нарушението на дисциплината стана дори още по-дръзко и бунта още по-отчаян. 

Усещайки, че тронът е в опасност, владетелят замени лекаря с един известен генерал, който предприе драстични действия, като групира въоръжените сили в лоялните региони и ги мобилизира срещу техните непокорни събратя. Установена беше гражданска война, и когато смъртта започна да отнема безброй животи, включително и този на страховития военачалник, който беше назначен за пръв министър на царството, владетелят, с натежало сърце, призова един мъдрец да запълни празната позиция. 

Той пристигна в управлението, известно време мисли и постави начало на нови дейности. Не написа нови закони, не изнася речи, нито порицава бунтовниците, не загуби време в подигравки, и не стимулира никакви идеи за отмъщение.

Той лично отиде в конфликтния регион, с цел да определи техните нужди. Там видя, че има много бездомни хора, без работа и без образование, за това построи къщи, създаде работилници, отвори пътища и импровизирани училища, насърчавайки службата и образованието, и с благородния дух на разбирането и братството се бори срещу мързела и невежеството.

Не отне много дълго време и всички раздори в царството изчезнаха, защото конкретното действие на доброто премахна цялото недоверие, цялата суровост и нерешителността на всички болни и бунтовни духове в региона.

Матей погледна към Господа с благоговение, доволен от идеите за спасителната доброта, които той беше изрекъл, а Исус, отговаряйки на неговия поглед със сияеща усмивка, добави в заключение:

- Омразата може да разпали много пожари на размирици в света, но нито една теория на спасението не ще бъде наистина ценна, без една правдива полза за духовете, които злото или бунтът са дисбалансирали. За да може сред хората да царува доброто, трябва да съществува една положителна реалност в областта на злото, така че да може да се надигне една светлина, чиста и жива, с цел да прогони мрака.


Няма коментари:

Публикуване на коментар