Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

петък, 2 октомври 2020 г.

Глава 18 Информация и Разяснения – военните конфликти и масовите смърти - отражение върху атмосферата Земята

Книга Пратениците, духовен автор Андре Луис, чрез медиума Шико Шавиер

Глава 18 Информация и Разяснения – военните конфликти и масовите смърти - отражение върху атмосферата Земята


Връщането на Исмалия в нашата компания попречи по-нататъшно разискване по въпроса. Възползвайки се от възможността, Анисето попита Алфредо:

- Какво ще кажете да продължим сега нашето пътуване? По наша преценка още днес можем да стигнем до сферите на Повърхността.

Алфредо ни изгледа със замислен вид и каза:

- Аз чувствам, че нямам право да се намесвам във вашия план на служба, но би било по-удачно да пренощувате тук. Нашите устройства сигнализират за приближаването на голяма магнитна буря и то за днес. Кървави битки се водят на повърхността на земното кълбо*1. Онези, които не са на самата огнева линия, остават да воюват на нивото на словото и мислите. Онези, които не се борят във военните действия, са участници в борбата на идеи, коментирайки ситуацията. Намален брой мъже и жени продължават да култивират висша духовност. Поради това е естествено, че из цялата планета плътните облаци от менталната утайка на невнимателните инкарнирани по Повърхността се увеличават, умножавайки разрушителните бури. 

*1 - Книгата описва събития по време на Втората Световна Война, но ефекта който виждаме е еднакъв и днес независимо за какъв военен конфликт става дума.

Анисето слушаше внимателно.

 - Аз не съм притеснен специално за вас Анисето - продължи Алфредo, обръщайки се към нашия инструктор лично, - но мисля, че тези двама приятели биха били неприятно изненадани.

 - Имате право, - съгласи се Анисето. 

И с една изразителна физиономия, той продължи:

 - Аз оценявам саможертвата на нашите духовни спътници в работите по опазване на човешкото здраве.


- Те действително са велики служители - каза господарят на замъка. - От време на време аз лично наблюдавам центровете на свята дейност. Човечеството изглежда предпочита да си остане в състояние на едно вечно дете. То изгражда  и разрушава наследството на цивилизацията, сякаш си играе с кукли. Нашите приятели работят много усилено, така че магнитните бури, невидими за човешкото око, да не излъчват смъртоносни вибрации, които биха довели до разширяване на недостига на провизии и безброй епидемии. Духовните колонии в Европа, особено тези от нашия ранг, страдат изключително, докато се опитват да се погрижат за общите нужди. Ние вече започнахме да приемаме големи групи от дезинкарнирани в резултат на бомбардировките. Наш Дом, поради естеството на своята мисия, все още не може да си представи цялото усилие, което световният конфликт изисква от нашето сътрудничество в по-нисшите Зони. Помощните Станции на различните колонии, свързани към нас, са препълнени с дезинкарнирани при насилствена смърт европейци. Ние бяхме уведомени, че молбите на Европа разкъсват ангелското сърце на най-висшите сътрудници на нашия Господ Исус Христос. Ужасните бомбардирания в Англия, Холандия, Белгия и Франция са последвани от други с не по-малък обхват. След многократни събрания на нашите духовни ментори, беше решено да се организира извеждането на поне петдесет процента от дезинкарнираните в продължаващата война към нашите американски центрове. Тук в нашия концентрационен лагер имаме над четиристотин дезинкарнирани.

- Но не е ли трудно да се помогне на тези хора? - попита Анисето с натежал глас. - Ами по отношение на  езика?

  - Службите за помощ, макар и интензивно работещи в Европа, бяха много добре организирани, - обясни Алфредо - За всяка група от петдесет нещастни души, колониите от Стария Континент осигуряват една медицинска сестра-инструктор, с която можем да общуваме по един пряк начин. По този начин проблемът не тежи толкова, защото нашата част от това сътрудничество се състои в предоставяне на обслужващ персонал и облекчаващи провизии.

- Не би ли било по-справедливо - попита Висенте, - дезинкарнираните от този тип да се държат в самите региони на конфликта?

Алфредо се усмихна и обясни:

- Нашите инструктори от най-висш ранг са на мнение, че подобни събирания биха били фатални за колектива от инкарнирани Духове. Те биха установили заразни огнища от трансцендентен произход с непредсказуеми резултати. Безброй наши братя, които губят телата си в опустошените райони, не успяват да избягат от полето на скръбта; но, когато се покажат възможности за трансфер тук, в рамките на нашите квоти за настаняване, те са изтеглени от там без да се губи време, така че техните изтерзани мисли да не тежат твърде много върху жизнените източници на пожертваните региони.

 Междувременно Анисето се намеси и изясни:

- Напразно страните по света ще се върнат обратно към взаимно избиване един на друг. Грешката на една нация ще повлияе всички тях, тъй както стонът на един човек би нарушил доволството на милиони. Неутралността е един мит, а изолацията е една измислица на политическата гордост. Земното човечество е едно семейство на Бог, точно като милиарди други планетарни семейства в Безкрайната Вселена. Напразно войната ще доведе до масови дезинкарнации*2. Същите тези мъртви ще тежат на духовната икономика на Земята. Докато съществуват раздори между нас, ние ще плащаме една болезнена цена в пот и сълзи. Войната омайва психиката на всички народи, включително и един голям брой центрове в невидимите сфери. Онези, който не владеят разрушителни оръжия, все още трудно изоставят разрушителното действие в сферата на словото и идеите. Но всички ние ще си платим дължимото. Един от Божествените закони е да се разбираме и да се обичаме един друг. Всички ние ще понесем последиците от забравянето на този закон, но всеки човек индивидуално ще бъде държан отговорен за онзи дял от раздора, който той е донесъл в световното семейство. 

*2 - Дезинкарнация е отделяне на духа от тялото при смъртта на физическото тяло.

Алфредо, който изглежда сериозно обмисляше чутите концепции, отбеляза:

 - Справедливо е.

 Анисето отново се върна към мислите си и след едно по-продължително мълчание, каза:

- Бях лично миналата седмица в „Алворада Нова“, която се намира в най-висшите зони и научих, че напреднали центрове на висшата духовност от съседните планети, още при първите декларации за тази война, са определили мерки на максимална бдителност във вибрационните граници подържани с нас. Добросъвестните съседи ни учат, че трябва да си понесем на собствените плещи всичкото зло, което сами създаваме. В крайна сметка ние сме голямата къща, която е задължена да изпере мръсните си дрехи в своите собствени помещения. 

Всички се усмихнахме на това сравнение. Исмалия, която остана безмълвна, въпреки дълбоката емоция белязала лицето ѝ, отбеляза деликатно:

- За съжаление, в колективен смисъл ние все още сме онзи Йерусалим поробен в грехове. Всеки ден ние сме изцелени от Исус и всеки ден го отвеждаме към кръста. Нашите дела се свеждат почти единствено до едни прости повторения, които винаги се провалят. Ние не напускаме етапа на опитността. И за наше нещастие, в света ние винаги тренираме  политика с Цезарите, правосъдие с Пилатите, религиозна вяра с Фарисеите, духовенството с равините на Синедриона*3,  вярата с хора като Яир*4, който вярва и се съмнява в същото време, бизнес делата с хора като Анна бен Сет и Каяфа*5. На този етап не можем да предвидим цялостно обхвата на критичните събития. 

*3 - Синедриона е орган на еврейското самоуправление в Юдея, съществувал от I век пр. Хр. до V век.

*4 - Яир - Библейски персонаж описан в Марк 5:21-43, Исус възкресява неговата дъщеря.

*5 -Анна бен Сет – виден садукей, първосвещеник на Юдея, пред който е изправен Исус след ареста му в Гестиманската градина. Каяфа е негов зет и също първосвещеник, към който Анна препраща Исус. Дори след оттеглянето си от първосвещеническия пост, Анна на практика е онзи който държи реално властта и се разпорежда с постовете в храма и със съкровищницата му. Според някои богослови, именно Анна решава съдбата на Исус като бунтар, или по-точно като „един от онези пророци“ с които Юдея е била наводнена към онзи момент - борци срещу Рим и прогнозиращи идването на Месията, посредством който ще се установи нов космогоничен ред на земята. Всичко това много плашело юдейските първосвещеници и директно представлявало заплаха не само за властта им, но и за живота им. Анна бил член на Синедриона, и по-късно участва в процесите срещу апостолите Петър (апостол) и Йоан Богослов. 

Възхитен от определенията, които чух, аз се осмелих да кажа:

- И все пак колко тревожно е унищожението от войната!

- В тези времена, обаче - каза любезно Алфредо, - молитвата е най-интензивната светлина в сърцата на хората. Правилно се казва, че звездата свети най-ярко в нощите без светлина. Трябва да знаете, че с цел да започна да уреждам подготовката за приемане на отчаяните дезинкарнирани, аз отидох не веднъж да помагам в европейските служби за помощ. Преди няколко дни, по време на мисия от такъв характер, аз и някои мои другари отидохме в небето над Бристол. Този благороден английски град беше покрит от прелитащи германски тежки бомбардировачи. Перспективата за унищожение беше плашеща. Посред нощ обаче пред духовното ни зрение се появи един фар на интензивна светлина. Лъчите му проблясваха в небето, докато бомбите биваха хвърляни на земята. Началникът на експедицията предложи да се спуснем към мястото на сиянието. Аз бях изненадан да открия, че се намираме в църква, чиято зала трябва да беше почти напълно тъмна за човешкото око, но силно светеше за нашите очи. Тогава забелязах, че няколко смели християни се бяха събрали там и пееха химни. Свещеника на богослужението беше прочел пасажа от Деяния (16:35-40), където Павел и Сила пяха в полунощ в затвора, а кристалните им гласове се издигаха към Небесата в нотки на пламенна увереност. Докато бомбите експлодираха навън, учениците на Евангелието пееха обединени в небесната вибрация на живата вяра. Нашият лидер ни нареди да останем прави като един знак на уважение и признание пред онези героични души, които си спомняха преследваните ранни Християни. Той също се присъедини към химните и след това ни каза, че политиците ще изградят убежища против въздушни нападения, но че Християните ще построят на Земята убежища против мрака.

- Понякога - заключи господарят на замъка с изразителен глас – необходимо е да пострадаме за да разберем божествените благословии.

Всички преведени глави на книга Пратениците тук: http://spiritismallankardecbg.blogspot.com/p/blog-page_46.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар