Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

неделя, 21 юни 2020 г.

Обсебване 4 част - Склоняване в пътя на злото - още една причина човек да се развива духовно и да е бдителен за нисши чувства и емоции

"Бандите" в Духовния Свят

Много често духовете обсесори не действат сами. За да си гарантират успех често те си сътрудничат в усилията си, независимо дали целите им са насочени към един специален индивид или група хора, или целта им е просто да разпространяват смут, омраза и мизерия, в бунт срещу собственото им нещастие и страдание.
Те в действителност се събират в групи, аналогични на "бандите" тук на Земята, както пише спиртисткия автор Маноел Феломено де Миранда в своята книга "Обсебване":



"Такива същности, които в крайна сметка ще бъдат уловени във фините мрежи на Божествените закони, изграждат покварени организации в Тъмните Региони на ниските духовни нива (Ниските Зони), от които те разпространяват своето влияние на страдание и смут из много места на Земята; настройват се също към безделните умове, към виновни, твърдоглави, бунтовни и безразлични хора. Те установяват една близка връзка с тези умове, започвайки сериозни, дълги обсесивни процеси, които понякога траят цял един живот на Земята, и продължават в духовния свят след като обсебения се дезинкарнира.

Тези нисши, обвързани със Земята същности, се организират в банди и се борят за лидерски позиции, както биха го направили на земно ниво. В действителност това са едни битки, в които те се унищожават. Тяхната мотивация е една силна амбиция, която се оказва само празна ефимерна илюзия. На тях им липсва силата да контролират себе си и винаги са измъчвани от жаждата за власт.

Техните зли, деградивни умове оформяйки фините тъкани на техните астрални тела, напълно променят техния вид, така че да могат по-добре да плашат онези, които им се изпречат. В тяхната лудост те вярват за себе си, че са малки богове, които се състезават с истинския Бог. Някои от тях все още носят в съзнанието си стария религиозен мит за Ада и дяволите му и те оформят своите духовни тела за да паснат на мисловните форми, върху които са твърдо фокусирани."


Пример за бандите в духовния свят и за подтискането, на което биват подложени някои духове е показано в късометражния филм САМ ЛИ СИ? 

1 ЧАСТ

Във фокуса на филма не е само историята на младият мъж с алкохолен проблем, който бива обсебван от свой приятел от минал живот, но и се акцентира върху преживяванията на духа от миналото, на когото му се заповядва да "достави" душата на своя приятел на своя висшестоящ. 

2 ЧАСТ



Много фин момент е защо това момче, станало жертва на заговор и убито в минал живот изведнъж става пдочинен на зъл дух обсесор, който държи цял град с такива подчинени духове и изисква от него да му служи вършейки злини... Много важно е кой с какво чувство преминава през момента на смъртта - гнева и чувството, че си жертва, че с теб са постъпили несправедливо, реално може да доведе до посяване на семенцата на ненавистта и желанието за мъст в душата на всеки човек. именно в този момент тъмни духове, които чакат наблизо могат да установят контакт, виждайки вибрационно сходство и да ни подмамят и надъхат още повече за желаем това отмъщение.
Точно това се е случило с Отавио - който в крайна сметка в продължението на филма в част 2 се вижда че не е бил наранен от своя приятел, когото обсебва, а от съвсем друг злосторник, който е съчинил целия план да отнеме богатствата наследени от баща му.

Във втората част на филма се вижда и през какво страдание преминава духа обсесор докато накрая се избави от подтисничеството на своя "шеф-обсесор" и попадне в духовна лечебница, в която му е оказана помощ.

3 ЧАСТ



И края на историята - новото възстановително прераждане на духа, който в първа серия беше обсесор, завръщайки се като син на семейството, което безпокоеше, за да се излекува всичко старо между тези три души:

................................................................

Вериги на Потискане


Точно както при бандите тук на Земята, има такива, които дават заповеди, и такива, които следват заповеди. Маноел Филомено де Миранда (чрез медиума Дивалдо Франко) обяснява, че духове, които печелят позиции на "сила" в тези организации, обсебват други дезинкарнирани същности като тях, които на свой ред стават обсесори на инкарнирани индивиди, така създавайки един много сложен кръг на общ живот (като в комуна), експлоатирайки се един друг физически и психически."

Както по-нататък дава в детайли спиритистката авторка Суели Калдаш Шуберт, доминиращите духове, които са "отговорници", използват техните подчинени духовни събратя за да засилят преследването на техните жертви и членовете на семействата им, като ежедневно ги придружават, стремейки се да им създават проблеми, емоционални травми, объркване и т.н., което ТЕ ЩЕ ПОСТИГНАТ, ако преследваните индивиди не практикуват бдителност и не се защитават с молитва и подсилване на добродетелните мисли и действия

Обсебващите действия на духовете, под командването на техния шеф, и дори понякога в противоречие с техните истински най-дълбоки желания да бъдат свободни от подобни потискащи вериги, се виждат в комуникациите с духове, които говорят на сесиите по медиумизъм, провеждани с цел деобсебване, когато тези същности се поддават на убедителния и грижовен разговор със съветника, заявявайки, че те биха искали да се променят, но не могат заради проблемите, които ще им създаде "отговорника"; понякога те не се страхуват само от проблеми, но също и от загуба на "протекция", която им се дава в защита на тяхната работа, което отново е много аналогично на бандите, които познаваме на Земята. Съветника обяснява, че повече не е необходимо те да живеят в страх или в престъпления, че са дошли на правилното място, където ще получат истинска защита, подслон и лечението, което им е нужно.

1. КАКВО Е ОБСЕБВАНЕ, Режим на действие 1 ЧАСТ
2. Обсебване 2 част - ПРИЧИНИ
3. ОБСЕБВАНЕ 3 - ЛЕЧЕНИЕ И ТЕРАПИЯ НА ОБСЕБВАНЕ
4. Обсебване 4 част - Склоняване в пътя на злото - още една причина човек да се развива духовно и да е бдителен за нисши чувства и емоции

5. ПРАКТИКА на Спиритизма ЕВАНГЕЛИЕТО У ДОМА - за защита от влияния и като част от терапия на обсебване

Няма коментари:

Публикуване на коментар