Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 16 юни 2020 г.

Биографията на бразилския медиум Пейшотиньо – пример за СПРАВЕДЛИВОСТ НА ПРЕРАЖДАНЕТО

Биографията на бразилския медиум Пейшотиньо – пример за СПРАВЕДЛИВОСТ НА ПРЕРАЖДАНЕТО

Допълнение към УРОК 24 от ОНЛАЙН КУРС ПРИНЦИПИ НА СПИРИТИСТКАТА ДОКТРИНА

Франсиско Пейшото Линс - „Пейшотиньо е бразилски медиум. 
Той е роден 1905г. и умира 1966г.
Пейшотиньо беше останал сирак и от баща и от майка много рано.
Навършил малко над 15 години, в него се появиха първите признаци на един необикновен медиумизъм, чрез форма на ужасно обсебване.
Заобиколен от зли духове, той беше завладян от една странна физическа сила, което го правеше способен да се бори и да надвие няколко мъже, въпреки че беше физически малък и с нисък ръст (оттук и прякорът умалителното „Пейшотиньо“).
Макар да избягваше да излиза от вкъщи, веднъж, под обсесивна атака, той изтърпя около двадесет часа в състояние на каталепсия, последвана от парализа, която го просна в леглото в продължение на шест месеца. В тази фаза един от съседите му, член на едно Спиритистко общество в града, в който живееше, помоли семейството за разрешение за оказване на духовна помощ, чрез прилагане на магнетизиращи пасове и молитви. За да се разсее, Пейшотиньо започна да чете някои спиритистки романи, а по-късно и основополагащите спиритистки произведения на Алан Кардек. За по-малко от месец той показа значително подобрение във физическото си състояние и постепенно се отърва от болестта.
Веднага след като успя да проходи, той започна да посещава Спиритисткия център, ставайки един адепт на Спиритизма.

През 1926 г. Пейшотиньо постъпва в армията. В следствие на военната си кариера той беше принуден периодично да се премества в различни градове, което му помогна да открие няколко спиритистки центъра на различни места.
През 1933 г. той се жени за Бенедита Виейра Фернандес.

Медиумизма на Пейшотиньо обхваща хомеопатични и алопатични медицински предписания, психографиране, материализация на духове, левитация, духовни операции и др.

През 1948 г. той за първи път се среща с медиума Франсиско Кандидо Шавиер и те имаха възможността да участват заедно в сесии по материализация и помощ за болните. Шико изпитваше дълбоко възхищение и приятелство към Пейшотиньо. Веднъж той каза, че „Пейшотиньо е един необикновен медиум“.
Книгата Светлинни Материализации (Materialização Luminosas“) от Рафаел А. Раниери съобщава за някои сесии за материализации и духовни операции, извършени от Пейшотиньо.

От детството си Пейшотиньо страда от много агресивна астма. Причината за тази астма, той узнава, че идва от инкарнацията му като корсар, в който е убивал жертвите си чрез задушаване. Чрез хомеопатично предписание получено по медиумистичен път (receituário mediúnico homeopata - оригиналния термин възприет в спиритистките центрове) той помогна да се излекуват различни случаи на астма, но така и никога не намери лек за себе си. Той видя в болестта си изплащане на един дълг от миналото.

Веднъж един приятел спиритист каза на Пейшотиньо: „Вие можете да се считате за най-големия медиум в Бразилия!“. Незабавно обаче съпругата на Пейшотиньо добави: "Сега остава само да го поставите в една витрина с тези приказки и може да очаквате да бъде убит от собствената си суета. Не, любезни господине, той е един дух, който е извършил много грешки в миналото, както и всички ние, и Бог му даде медиумизма като едно средство за изплащане на дълговете му."

(Отваряме скоба - възхваляването, комплиментите и величаенето на личността на един човек, независимо от това, че е с основание, е подлагане на динена кора за развитието на неговия дух, защото се явява силно изкушение дърпащо го да се отклони към възгордяване, жажда за слава и известност, грандомания и т.н. НИЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕМ КАКВА ОТГОВОРНОСТ НОСИМ, И ДА НЕ ПОДЛАГАМЕ ХОРАТА, НА КОИТО СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ НА ПОДОБНИ ИЗКУШЕНИЯ И ИЗПИТАНИЯ - с несъобразителните си думи на излишни хвалебствия. По-добре, ако искаме да изразим благодарността си по някакъв начин, да се помолим за тяхно добро, и да имат сили да продължават свещената си мисия.)

Пейшотиньо беше много весел човек и винаги в добро настроение.
Работейки в Доброто около 30 години, благотворително и смирено в полза на ближния, той знаеше как да извини неблагодарността на някои от онези, на които беше помогнал.
Той се дезинкарнира заобиколен от обичта на жена си и дъщерите си.

Любопитна Хипотеза: някои източници твърдят, че Пейшотиньо е едно прераждане на Даниел Дъглас Хоум, най-известният медиум на 19-ти век, който много странно, подобно на Пейшотиньо, страда от сериозни респираторни проблеми и дори се заразява с туберкулоза, която довежда до смъртта му на 53-годишна възраст. Тази информация обаче ще оставим в графа "хипотеза", за да бъде доказана или опровергана в бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар