Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 15 април 2020 г.

ЧАСТ 3 Филмите на Хари Потър и Спиритизма - Ликантропия, Tранформация на хора в животни

В първите две части на нашето сравнение разгледахме някои любопитни теми, но може би една от загадките за човека, за която най-малко има информация от надеждни източници е митичната трансфрормация на човек във животно, както сме срещали често в стари легенди и митове за върколаци, дракони и др.

Има ли основателна база и възможност за осъществяване случващото се с някои герои от филма Хари Потър, които се превръщат в животни (професор Люпин в върколак, Сириус в черно куче, Нагини в змия и др.)?


От гледна точка на Спиритизма, това е известен феномен, които би се случил само в духовния свят.
Въпреки, че някои инкарнирани хора разкриват физически характеристики, които предполагат стадий в ниски духовни колонии в животинска форма. /т.е. забелязва се прилика във чертите на човешкото лице с черти от определено животно./




Lupin turns into werewolf [HD]


Fantastic : Beasts Crimes of Grindelwald | Nagini Scene 4k

Ние сме виждали в някои психографирани книги на медиуми определени събития, свързани с тази тема. Можем да кажем, че по принцип има духове, които са дълбоко свързани със злото, които живеят в Ниските Зони на Духовния Свят, и които поради собствено внушение /когато искат да използват животински вид за да плашат стари инкарнирани врагове/ или по предложение от някой друг, решават да се превърнат в животинска форма, предимно вълци, змии, крокодили и т.н.

Тук имаме откъс от книга "Освобождение"( Libertação ) от серията на духовния автор Андре Луис известен с първата книга „Наш Дом“ чрез медиума Шико Шавиер.

 Тази книга разказва историята на един високо развит дух Матилда, която иска да помогне на два духа, свързани с нея чрез връзките на любовта. Единият дух, на който тя иска да помогне е Грегорио, началник на духовен град в Ниските Зони, който е започнал процес на обсебване срещу жена, която някога е обичал.
В тази глава Андре Луис и водачът Губио отиват в духовния град, за да разговарят с Грегорио и присъстват на един съдебен процес на духове.
Този град посреща духове, които на Земята са извършили ужасни престъпления. Не обичайни или леки, а тежки престъпления. 
В описанието, което следва се показва какъв е съдът в нисшите колонии за духове извършили ужасни неща, когато те не съжаляват за тях.

*******
Андре Луис разказва: 
Чуха се измъчени, умоляващи за състрадание викове. Мнозина коленичиха. Огромната болка беше станала повсеместна. Губио беше с дясна ръка на гърдите си, сякаш държеше сърцето си.  Но виждайки на свой ред тази огромна група от бунтовни и унизени, горди и победени духове, горчиво оплакващи изгубените възможности, аз се сетих за старите си илюзии и - защо да не кажа?  Аз  коленичих също, принуден, умолявайки за милост в мълчание. 
Раздразнен, съдията извика сърдито:
- Помилване? Ти кога се извини искрено на спътниците си по пътя? Къде е праведният съдия, който може да упражнява милост, без възмездие? 
И съсредоточавайки цялата магнетизираща сила, която беше специфично характерна за него, през ръцете си, върху бедната жена, която го гледаше ужасена, заповяда с мрачен глас:
- Ела! Хайде! 

 С изражение на сомнамбул, нещастната жена се подчини на заповедта, като се отдели от тълпата и се наведе надолу под положителните лъчи насочени от него.
- Признавай! Признавай! – заповяда безмилостният съдия, познавайки крехката и пасивна същност, към която се обръщаше. 
Нещастната дама потупа гърдите си, създавайки ни впечатление, че се моли с „конфитеор“ (част от римо-католическа молитва на каещия се човек), и извика със сълзи:
- Прости ми! Прости ми, Боже мой! 
И сякаш под действието на някаква мистериозна дрога, която я принуждаваше да оголи същността си пред нас, тя каза високо и с накъсан глас: 
- Убих четири невинни и нежни малки деца… и организирах убийството на моя непоносим съпруг. Престъплението, обаче, е едно живо чудовище. То ме преследваше, докато пребивавах в тялото си ... Опитвах се да го избегна с всякакви средства, напразно ... и колкото и да се опитвах да удавя нещастието в "напитки за удоволствие", аз още повече потънах в моето собствено блато. 
Изведнъж, изглежда страдайки от намесата на по-малко достойни спомени, тя извика:
- Искам вино! Вино! Удоволствие! ... 
В енергично проявление на своята власт магистратът триумфално каза: 
- Как можем да освободим такъв човешки звяр с цената на умоляване и сълзи?  
Тогава, фиксирайки върху нея лъченията, които се излъчваха от страховития му поглед, той заяви, безапелационно: 
- Присъдата беше направена от самата нея! Това е само вълчица, вълчица ... 
Докато той повтаряше утвърждението, сякаш се опитваше да я убеди да почувства споменатото ирационално състояние, аз забелязах, че жената, дълбоко повлияна, промени своето изражение. Устата й се изкриви, вратът й се изви спонтанно напред, очите й се промениха вътре в орбитите си. Симианско (маймуно-подобно) изражение покри лицето ѝ. В това проявяване на силата ефектът на хипнотизма върху периспиритуалното тяло беше очевиден. 
С тих глас аз се опитах да получа урок от Губио, който ми разясни шепнейки: 
- Угризението е благословия, без съмнение, защото ни води към поправка, но това е и вратичка, през която се промъква кредиторът, изисквайки плащане за дълговете.  Твърдостта коагулира нашата чувствителност за известно време; Винаги обаче има една минута, когато угризенията разнищват психичния ни живот от ответните удари на собствените ни излъчвания. 
И подчертавайки с почти незабележимия глас, той добави: 
- Тук имаме генезиса на феномена на Ликантропията, който все още е необясним за изследването на инкарнираните лекари. Спомняте ли си Навуходоносор, могъщият цар, за когото се говори в Библията? Светата Книга ни разказва, че той е живял, чувствайки се животно, в продължение на седем години. Хипнотизмът е стар колкото света и е ресурс, използван и от добрите и от лошите, базиран преди всичко на пластичните елементи на периспирита./флуидната обвивка на духа/ 
Забелязвайки обаче, че нещастната жена продължаваше да запазва странни черти на лицето си, аз попитах: 
- Дали тази злощастна сестра отсега нататък ще остане в такава деградирала форма? 

 След дълга пауза инструкторът тъжно каза: 
- Тя нямаше да преминава през това унижение, ако не го заслужаваше. Освен това, ако тя се беше адаптирала към положителните енергии на жестокия съдия, в чиито ръце бе попаднала, тя също можеше да положи едно вътрешно усилие, да поднови психичния си живот за най-висше благо и да заобича влиянието на благодетелите, които никога не липсват по пътя на изкуплението. Всичко, Андре, в такива случаи, се свежда до проблема с настройката. Там, където поставяме нашите мисли, там ще се развие и собствения ни живот. 
Съветникът не можа да продължи. Около нас оплакванията станаха пронизителни. Възклицания на удивление и болка се изричаха безцелно. Магистратът, който държеше думата, постанови тишина и рязко порица поведението на жалващите се. Скоро след това той уведоми, че Селектиращите Духове ще се материализират след няколко минути и че който се интересува, може да поиска от тях обясненията, които желае.
- - - - - - - - - - -

* Бихме искали също да добавим, че не всички, които се трансформират в животинска форма са непременно зли. В книгата „Do outro lado do espelho“ Духът Инасио Ферейра описва духът на един баща, който поради любовта си към своя син,  придобива формата на крокодил, за да отиде и да помогне на любимия си син, който, поради зло, извършено в живота, е свързан с един духовен град в Ниските Зони.

Приближавайки се до края на статията, можем да кажем, че повечето от събитията, описани във филмите на Хари Потър, са възможни само в духовния свят.
Там ясно виждаме, че мисълта е създател.
Андре Луис разказва в книга Наш Дом, че духове от Португалия са създали Духовна Колония Наш Дом през 16 век.
И нямаха нужда от някакви вълшебни пръчки, а само от необходимите знания.

Каквото и да създават нашите материални ръце тук в материалния свят, нашата мисъл го е създала първо във въображението ни.

Както виждаме, филмите Хари Потър имат повече общи неща с реалния свят, които очите ни не могат да видят, поради това че са блокирани от материята, но най-вече от най-лошия враг на хората: НЕВЕЖЕСТВОТО.

Както казва Чарлз Дикенс в прекрасната си книга „Коледна Песен“, в края на глава III:

„Те бяха момче и момиче. Жълти, слаби, парцаливи, смръщени, увълчени; но и смазани в унижението си. Там, където изяществото на младостта би трябвало да заглади чертите им и да ги дари с най-свежите си багри, някаква стара и сгърчена ръка, като ръката на старостта, беше ги измършавила и изкривила, беше ги съвсем разнищила. Там, където ангели можеха да седят като на трон, дебнеха дяволи и се пулеха застрашително. Никаква промяна, никакво падение, никакво човешко извращение в каквато и да било степен, дошло от всички тайнствености на непонятната природа, не е създало чудовища и на половина тъй страхотни и ужасни.
Скрудж се стъписа ужасен. След като му ги бяха показали по този начин, той се опита да каже, че са чудесни деца, но думите застанаха на гърлото му, за да не участвуват в такава огромна лъжа.
— Призрако! Твои ли са? — Скрудж не можеше да каже нищо повече.
Те са деца човешки — заяви призракът, свел поглед надолу към тях. — И са се прилепили о мене, като молят да ги държа далеч от бащите им. Това момче е Невежеството. Това момиче е Нуждата. Пази се и от двете и от всички подобни на тях, но най-вече се пази от момчето, защото на челото му виждам печата на Ориста, освен ако той бъде изличен. Отречи го! (...) "

„Всичко, което не е известно, се счита за магическо.“  (Публий Корнелий Та̀цит).

"Има повече неща на небето и на Земята, Хорацио, отколкото са мечтали в твоята философия." (Шекспир в „Хамлет“).

2 ЧАСТ Какво можем да научим за Духовния свят от филмите на Хари Потър /сравнение с източниците на Спиритизма
- защо има духове обитаващи различни места
- „любовните заклинания“/споделен опита, защо ДА НЕ ПРАВИМ подобни неща - пояснения от Кардек по темата Окултна Сила, Талисмани и Магьосници
- СЪНУВАНЕ на събития, които се случват
- Джуджета и елфи, Какво са Елементалиите според Спиритизма, интервю на медиума Дивалдо Франко

- фантастичните животни - реалност не само по филмите

1 ЧАСТ Какво можем да научим за Духовния свят от филмите на Хари Потър /сравнение с източниците на Спиритизма
- за съществуването на духовете и тяхното състояние след смъртта;
- за виденията и връзката с нашите духовни водачи/пример от живота на Дж. К. Роулинг
- магьосници - магове на мисълта - медиуми
- архива на паметта - регресиите - в Хари Потър и в нашия живот
- от къде авторите черпят вдъхновението си - пътувания на Духа по време на СЪНЯ - примери Малба Тахан и Данте Алигери
- обяснение за призраците - в Хари Потър и Спиритизма

- психометрията - обекти носещи енергия


Няма коментари:

Публикуване на коментар