Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 22 януари 2020 г.

Изпитателния Период – атаки от нисши духове, случай от работата на Шико Шавиер



Шико Шавиер
„Шико обичайно правеше молитва преди и след сесиите си в Спиритистки Център Луиз Гонзага.
Неговата задача започваше от 21:00 часа вечерта и продължаваше до 2 часа сутринта, след отговор на повече от 2000 молби за предписания (рецепти). На приключване той се чувстваше толкова изтощен като един човек пребит с пръти, по собствените му думи.
Въпреки това, с помощта на своите Духовни Приятели, той успяваше да се възстанови и подобри.



За да почувстваме отговорността и също да помагаме на Шико, аз ще ви разкажа следната история:

По средата на Сесиите, без никой да забележи, подигравателните духове се опитваха да помрачат медиумната служба на Шико, опитвайки се да му разказват истории за тъмни престъпления (извършени от същите тези духове), така Шико да се провали в своята Християнска задача. И беше необходимо едно голямо усилие от негова страна, за да може Шико да се отърве от провала. Ето защо Духовните Водачи на Шико чрез неговата дарба за психография препоръчаха на публиката една хомогенна и здравословна концентрация. А към коментаторите на урока, извлечен от Евангелието Духовните Водачи посъветваха да направят една искрена лекция, със смирение, без хвалебствия към бедния медиум или коментиране на въпроси без Християнско съдържание.
И на следващия ден като завършващ щрих към изпитанието от предишния ден, когато отиваше с кола до Ферма Модело, Шико отново беше подлаган на тест.
Духове, които все още не са чули Гласът на Божествения Приятел и се губят в широкия път на зависимостите, провокациите и злото, се опитват да го спрат и да го накарат да чуе продължението на мрачните истории ... И чрез бдителност и молитва, чрез мисли за Доброто и отговорността да служи на Христос, той успява да премине и да се отърве от клопките ...
Ако той се спре, ако пренебрегне това да се моли и да е бдителен, ще изгуби деня си и ще даде един знак на слабост. Това е още един красив пример, разкриващ победата на молитвата и бдителността, когато се извършва със сърце извисено към висшите нива и обърнато към Исус.“

Автор: Рамиро Гама
Книга: LINDOS CASOS DE CHICO XAVIER, глава 130


Това е само една малка кратка история от живота и трудната мисия, която е имал медиума Шико Шавиер. Толкова отдаденост, дисциплина и строго следване на Християнския морал – целият му живот е пример, от който може да се учи всеки.
Но поводът да споделя е едно масово разпространено мнение, че човек с медиумна дарба е задължително човек постигнал високо духовно развитие и че е защитен от атаки на нисши духове.
В Книга на Медиумите на Алан Кардек въпроса за морала на медиума и неговото влияние върху комуникациите, ранга на духовете, които правят общувания и чистотата на полученото послание, е подробно разгледан.
Атаки от нисши (все още отдалечени от доброто) духове е получавал и той (въпреки високото си духовно ниво на развитие) и други известни медиуми на Спиритизма, с цел прекратяване на службата и поучението на Евангелието, чиито уроци множество хора са срещнали за първи път именно чрез Християнския Спиритизъм.
Единствената истинска защита е работата с концентрация и дисциплина в доброто, в служене без заплащане, и строго спазване на Християнския морал.
Не случайно Исус е казал: Бдете и се молете!
Много добре е знаел, че всички ние постоянно сме обект на влияния и без бдителност приемаме внушенията на нисшите духове за свои собствени мисли.
Така идват депресията, отчаянието, неувереността, мислите че не ставаме за нищо, или също гнева, възгордяването, чувството че другите са ни длъжни, арогантността, завистта, ревността…
Ние сме като една попивателна гъба – без да знаем честичко някой я полива отгоре със сока негативните или положителни мисли.
Но кой ще дойде при нас и ще влияе зависи най-вече от нашата настройка, морал, поведение в живота, милосърдието или нашата безкомпромисност, алчност, омраза и липса на снизхождение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар