Преводи на оригинални творби на френския философ и медиум Алан Кардек, послания на Шико Шавиер и други спиритистки автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите и страданието, егото, злото и доброто, благотворителността и милосърдието, помощ за духовете и помощ за живите загубили свои близки.

Tuesday, March 6, 2018

ПОВЕДЕНИЕ

ПОВЕДЕНИЕ
Еммануел/Франсиско Кандидо Шавиер

Въпрос: Какво трябва да правим за да не "съгрешаваме" поради бездействие или вмешателство, без да сме егоцентрици или пък неподходящо да се намесваме в свободната воля на хората?

Отговор: Със свободната воля духът се изправя пред борбите, изпитанията и преживяванията на материалния и духовния живот, отговаряйки за действията, които прави в контекста на Закона за Причина и Следствие. Сега в свободната воля виждаме едно недосегаемо добро, което не заслужава намеса, защото Бог позволява Духовете да имат свободата да мислят и в последствие да действат. По този начин най-добрият съвет, който може да се даде, е да действате в съответствие с изискванията на Бог и да имате предвид, че всички Духове са имат тенденция към усъвършенстване.

Da Obra “Plantão De Respostas “ – Emmanuel E Francisco
Cândido Xavier.
Promotor Do Evento: Pinga Fogo

No comments:

Post a Comment