Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 6 март 2018 г.

ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ

ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ
Еммануел/Франсиско Кандидо Шавиер

 (I)

Въпрос: Как да подобрим съжителството с хора, които вярват, че Спиритизма е една грешка, когато у дома не се уважава свободната воля, където бащата следва един път и, защото се мисли за по-опитен, не приема избраната от децата му религия?

Отговор: Трябва да приемем предразсъдъка срещу Спиритизма съвсем естествено и с християнско уважение. Там той пораства и става огромен.
Между другото величието в използването на свободната воля зависи от собствените сили и от степента на еволюция или напредък на духа. Няма смисъл да се води борба срещу бащата, който не приема религиозния избор на детето си. В този случай се молете за него, молете се за разбиране. Този, според нас, е най-добрият начин да се запази хармонията в семейството.

 (II)

Въпрос: Защо, когато говорим, че сме спиритисти, хората от други религии се отдалечават?

Отговор: Все още съществува предразсъдък по отношение на Спиритизма. И трябва да сме подготвени за да бъдем толерантни. Важното пред Бог е убеждението в избора на нашата религия, независимо коя е тя. Тук по-специално ще кажем, че всички пътища водят към Бога, ако разберем, че сме щастливи и съзнателни по отношение на ближния и в прилагането на милосърдие.

Da Obra “Plantão De Respostas “ – Emmanuel E Francisco
Cândido Xavier.
Promotor Do Evento: Pinga Fogo

Няма коментари:

Публикуване на коментар