Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 14 февруари 2018 г.

ОБСЕБВАНЕ въпроси към медиума ШИКО ШАВИЕР

ОБСЕБВАНЕ

Еммануел/Франсиско Кандидо Шавиер

Въпрос: Докато едно обсебване продължава цял живот, обсебената душа ще има ли малко светлина (награда, заслуга) заради страданието, което е изживяла, дори ако не е имала възможност да се възстанови?

Отговор: Да живееш под игото на нежелано обсебване със сигурност е продукт на тясна връзка между обсебен и обсесор, тъй като този процес не се случва само в една посока. С други думи, винаги има безброй причини, които поддържат тази връзка между два духа.Фактът, че въплътения дух живее при тези условия не му позволява автоматично да събере дивиденти без усилие, защото ако страданието му не носи прошка и любов, обсебения едва ли ще може да се отърве от неговия спътник. И обратното, ако този, който страда от обсебването, се опитва да възприеме правилното поведение пред факта, като действа с истинско смирение и усещане за братска любов, със сигурност ще постигне изкупуване на дълга си, защото в същото време ще е помогнал* на мъчителя си.

* - когато на един дух-обсесор му се помогне да се трансформира, да разбере по-дълбоко причините за изпитанията, за страданията и онова на което е бил подложен в даден минал живот, което в неговите очи може да е много ужасна несправедливост, която да го е довела да търси отмъщение чрез обсебване на мъчителя от миналия му живот, то вече отпада желанието за отмъщение и духа си тръгва олекнал, разбрал и простил. За това помага, ако обсебения осъзнае собствената си отговорност за създаденото положение и възприеме едно правилно отношение на братска любов, състрадание, желание да се поправи и изкупи дълга си към другата душа.

Въпрос: Аз имам католическо семейство, а съм привърженик на доктрината на Спиритизма. Усетих, че моя брат има силно негативно влияние и за това го заведох в Спиритистки Център. Всички обсесори се появиха и трябваше да го настаним в Спиритисткия санаторум. Къде сбърках, чувствам се виновен?

Отговор: Не се чувствайте виновен. Вашият брат, според заслугите му, ще си възвърне равновесието. Лечението с деобсебване трябва да се извършва постепенно, за да се избегне психическата агресия. Терапиите в Спиритисткия санаториум са много ефективни, така че се молете и вярвайте, като искате духовно равновесие за вашия брат.


Da Obra “Plantão De Respostas “ – Emmanuel E Francisco Cândido Xavier.
Promotor Do Evento: Pinga Fogo (Ii)

Digitado Por: Lúcia Aydir.

Няма коментари:

Публикуване на коментар