Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

понеделник, 28 юни 2021 г.

Защо съществува кармата?


КАРМА

Книга „Plantão De Respostas“ – Шико Шавиер и духовния му водач Еммануел, записи от предаването Pinga Fogo от 1971г, Сао Паоло.

Въпрос: Наистина ли съществува прошката? Тогава защо съществува кармата?

Отговор: Един от големите добродетели, търсени от духа, прошката, която идва от сърцето, проявена с пълна забрава на обидите, е едно достойнство на еволюиралите души.

Логиката на спиритиста е проста, човекът, който страда, иска от Бога шанса да се реинкарнира на Земята и да преминете през такова изпитание, че да се отървете от един кармичен дълг, или с други думи, от някакво зло, извършено в минали животи, което трябва да бъде изкупено, за да има духът спокойствие.

 В този ред на разбиране Духовете* ни учат, че които разкаянието допринася за подобряване на духа, но той трябва да изкупи своето минало.

(*) – Алан Кардек, Книга на Духовете, въпрос 999


Няма коментари:

Публикуване на коментар