Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

вторник, 29 юни 2021 г.

КОМА


Книга „Plantão De Respostas“ – Шико Шавиер и духовния му водач Еммануел, записи от предаването Pinga Fogo от 1971г, Сао Паоло.

Въпрос: Какво се случва с инкарнираните духове, чиито тела остават месеци, дори години във вегетативно състояние (кома)?

Отговор: Тяхното състояние ще бъде според тяхното психическо положение. Има случаи, когато духът остава като затворник в тялото, без да се отдалечава от него, докато не позволи получаването на помощ от Духовните Благодетели. Те като цяло са хора силно привързани към материалния живот и които не се примиряват със ситуацията.

 В други случаи духовете, въпреки че поддържат една връзка с физическото тяло, чрез посредничеството на периспирита, те разполагат с една относителна свобода. В много случаи хората излизащи от кома описват пейзажи и контакти със същества, които ги предшестват в преминаването към Духовния Живот. Обикновено след тези преживявания те започват да виждат живота с нови очи, правейки една преоценка на своите вътрешни ценности.

 При всички обстоятелствата Духовният План винаги разпростира своите усилия в опит за помощ. Оттук идва и значението на молитвата, на баланса, на приятелските и братски думи, на предаването на мир и покой, на назидателните разговори, за да има по-добри условия за работата на Доброто, което в това време се насочва както към болния, така и към инкарнираните роднини и лекари.


Няма коментари:

Публикуване на коментар