Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

четвъртък, 10 октомври 2019 г.

Силата на мрака, Исус у Дома, от Шико Шавиер


Глава 39
Силата на мрака

Разговорът беше съсредоточен върху изучаването на изкушението и усмихвайки се Исус разказа:

- Един безценен слуга на Отеца галантно се движеше в препълнения град на грешниците с такава преданост към вярата и милосърдието, че Духовете на Злото станаха нетърпеливи да станат свидетели на такова самоотричане и откъсване. След като не успяха да поставят най-опасните примки, те решиха да изпратят представител на Духа на мрака,

за да разберат какво може да каже за него.
Един събрат дух на потъмняла съвест пое работата и тръгна. Великият Противник внимателно изслуша случая и каза на Второстепенния Дух на Злото да направи предложения.

Подчиненият заяви категорично:
- Не можем ли да го отстраним от всичките му светски притежания?
- Не, това няма да проработи - каза извратеният водач - За служител от този калибър загубата на материални ресурси означава свобода. Така той ще намери хиляда и един начин да увеличи приноса си към човечеството.

- Тогава нека да накажем семейството му, като го разбием и принудим децата му да го напълнят с позор и неблагодарност, - предпазливо каза по-малкият размирник.

Но по-големият преследвач, обаче, откровено се усмихна и възрази:
- Не виждаш ли, че това ще му позволи лесно да стане част от цялото семейство, което се състои от всички?
Посланикът добави с разочарование:
- Може би щеше да проработи, ако надвием тялото му, посявайки го с рани и страдания.
- Не; нищо подобно - добави сатанинският дух. - Той ще намери начини да засили упованието си в Бога и ще се възползва от възможността да доведе до вътрешно обновление на много хора с неговия пример за търпение и спокойствие в болката.

- Тогава нека насърчим клеветата, подозрението и безразсъдната омраза срещу него! - възкликна пратеникът.
- Защо? - отвърна Духът на Мрака - тогава много хора биха го смятали за мъченик и изкупител. Той ще използва всички преследвания, за да се издигне по-добре в очите на Небето.

Сега раздразнен, по-малкият демон предложи:
- Не би ли било най-добре да го убиеш без милост?
- Какво говориш? - отговори нечестивият ум. - Смъртта ще бъде най-сладката благословия за него; това ще го доведе до светлината на Небето.

И като видя, че победеният ученик смирено мълчеше, Великият Противник му отправи многозначителен поглед и го посъветва гнусно:
- Не бъди толкова глупав. Иди и кажи на този човек, че в Сътворението той е нула, че не е нищо повече от неизвестен, мъничък червей ... Дай му да разбере собствената си незначителност, така че никога да не се оправи с нищо и ще видиш.
 Пратеникът се върна доволен и приложи на практика метода, който е научил. Той заобиколи смелия слуга с мисли за безполезност по отношение на лъжовната му незначителност и го обстрелваше с ментални въпроси като:
 - Как може да се осмелиш да вярваш, че твоите дела, обречени да се превърнат в прах, имат някаква стойност? Не усещаш ли, че си само играчка на по-нисшите плътски страсти? Не се ли срамуваш от животинската природа, в която живееш? Какво може една песъчинка, изгубена в пустинята? Не виждаш ли, че си неизвестно петънце глина?

Смелият сътрудник спря всичките си дейности и след като изслуша дълбоко опасните инсинуации, той забрави, че маслиновото дърво расте от крехки кълнове и обезсърчен, той легна на леглото на унинието и унижението, за да се събуди само в час, в който смъртта му разкри безкрайността на живота.

Исус замълча и съзерцаваше спокойната нощ…
Симон Петър каза дълбокомислена молитва, а апостолите и всички останали казаха лека нощ, замислени и удивени.

Цялата книга   ИСУС У ДОМА, от медиума Шико Шавиер тук:

Няма коментари:

Публикуване на коментар