Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

четвъртък, 28 февруари 2019 г.

Обиденият слуга, от книгата "Исус у Дома" на Шико Шавиер

Обиденият слуга


Глава 34


книга: "Jesus no Lar" - "Исус у Дома"
Дух: Нейо Лусио
Медиум: Шико Шавиер




След като Делила, съпругата на тъкача Азор, направи коментари относно злините на някои непочтени бирници, които показали неуважение към нея на площада, когато се опитвала да упражнява доброто, Исус простичко разказа:
- Някога имало една милосърдна жена, която искала да бъде един пратеник на Божественото Царство на земята, така че тя дошла да почука на Небесните врати молейки за работа.
Тя била посрещната внимателно от един ангел, който и предложил тя да посети една кръчма, за да спаси двама нехайни добри мъже, които са се напили, победени от инсинуациите, внушавани им от духове на мрака.
Още на следващия ден пратеничката се появил отново в сълзи, обяснявайки на Министъра на Вечния, че не е била в състояние да направи това, което той е поискал, защото мястото било пълно с комарджии, които разменяли нецензурни и жестоки думи.
За това ангелът я е изпратил на едно скрито място в близката гора, за да спаси едно бездомно дете.
Но на следващия ден пратеничката се върнала, като заявила, че не е в състояние да изпълни задачата, защото пещерата била скривалище за няколко полуголи мъже и жени, които биха могли да навредят на целомъдрието й като жена.
Без да се отказва от нея, Небесният Агент я назначил да помогне на една умираща жена, но няколко часа по-късно работничката се върнала цялата изчервена и казала на ангела, че дори не е могла да влезе в стаята на болната жена, защото съпругът на пациентката бил в чакалнята и говорил с една съмнителна жена за план за убийство на някого на следващата вечер.
Макар и донякъде разочарован, услужливия Министър на Всевишния предложил тя да помогне на двама душевно болни мъже, които живеели на едно място в мръсотия и мизерия.
Ужасената работничка се върнала бързо на следващия ден, заявявайки, че не е могла да изпълни целта, защото полуделите хора живеят дълбоко засегнати в обстановка на един нечист живот и че тя била много потресена от това.
Агентът на Всевишния, след като я изслушал с явно учудване, я помолил да помогне на младо момиче, което било в сериозна опасност. Но прекалено чувствителната работничка скоро се върнала и възкликнала, че момичето е на едно диво парти и е в едно отблъскващо морално състояние.
И така безполезно, кандидатката за божествена работа преминала през седмицата, култивирайки неефективност под различни предлози.
Въпреки това, тя отново потърсила ангела за да поиска работа, но получила този подходящ отговор:
- Сестро моя, просто се върни към нормалните си земни начинания за момента.
- О, но защо ?! - попита тя, объркана. - Не заслужавам ли да се приближа до едно по-висше ниво на живот?
- Очите ти са пълни с враждебност, - търпеливо посочи министърът, - а за да служи на Господа, слугата на доброто коригира нарушенията с любов и в мълчание, без да се обижда лично.

Учителят замълча за няколко мига, след което заключи реалистично:
- Тези, които прекарват твърде много време тревожейки се за злото, не са в състояние да вършат доброто.
Неговите слушатели се спогледаха в учудване и беше казана финалната молитва на домашното богослужение, докато навън снежната бяла луна блестеше в тъмнината на нощта, символизирайки една бляскава покана от Небето за върховната битка за победата на светлината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар