Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 27 септември 2017 г.

ПОКАНА ЗА ПРАВЕДНОСТ

ПОКАНА ЗА ПРАВЕДНОСТ 

“Но когато те поканят, иди."
Исус (Лука, 14:10)

По всяко време праведността е съставлявала божествения фонтан способен да осигурява безсмъртни ценности. Индивида, който разсъждава, трябва да е наблюдавал, че периода на детството е една съвкупност от призиви, покани да тръгнем към върховния извор.

Свещената покана се повтаря година след година. Тя слиза долу чрез нашите обичащи човешки родители, нашите академични ментори, от здравословния материал за четене, от религиозните чувства, и от нашите общи приятели.
И въпреки това много малко умове достигат юношество с внимание фокусирано върху един по-висш призив. Почти всички хора слушат призивите от нисш характер, забравяйки своите ценни задължения.

Независимо от това призивите продължават да идват.
Тук това може да бъде една книга от приятел тихо разкриваща истина;
там може да е един щедър спътник, който настоява за съществуването на просветлени реалности на живота.

Бунтарството в човека все пак, дори след зрялост, обикновено се смее безсъзнателно, продължавайки да преминава в един принудителен ход в посока на естествените разочарования, което ще наложи по-балансирани мисли.

В Евангелието на Исус поканата за праведност е облечена във вечната истина. Приемайки я, ние ще бъдем в състояние да продължим към срещата с нашия Отец без колебание.

Ако християнския тромпет вече е достигнал ушите ви, приемете истината му без колебание.
Не чакайте за бодлите на необходимостта.
По време на буря става по-трудно да се види пристанището.
Мнозинството от нашите братя на Земята вървят към Бог под ултиматума на много болка, за това не чакайте за ударите от сенките, когато можете спокойно да следвате ясните пътеки на любовта.


XAVIER, Francisco Cândido.
Our Daily Bread – Item 39 - By the Spirit Emmanuel
– Spiritist Alliance for Books. Published by ISC 2005.

Няма коментари:

Публикуване на коментар