Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

неделя, 7 юни 2020 г.

Алтиво Пампиро - основателят на Спиритистки център СЕЛД кратка биография


Алтиво Карисими Пампиро (1938-2006) е медиум, основател на Спиритистки Център Леон Денис (Centro Espírita Léon Denis) в Рио де Жанейро, Бразилия.

Алтиво имаше няколко различни медиумни способности: психографиране, психофония (ясно чуване), лечителство, ясно виждане и т.н.

В живота си той среща медиумите Пейшотиньо, Шико Шавиер и Дивалдо Франко.
Алтиво беше  един задълбочен изследовател на духовните феномени и жаден читател на духовни книги.
За него медиумът Дивалдо Франко каза веднъж: „той е човекът, който знае най-много за медиумизма в Бразилия“.
Алтиво помогна за основаването на няколко спиритистки центъра в Бразилия, а също и в чужбина.

Освен чрез благотворителната дейност, която осигуряват материална и медицинска помощ за над 2000 семейства, хора, живеещи на улицата и т.н., Спиритистки Център Леон Денис предоставя духовни лечебни сесии, духовно подпомагане, курсове и публични лекции за Спиритизма.

Както веднъж един от духовните директори на СЕЛД беше казал: „Крайната цел на СЕЛД е изучаването на Спиритизма“.

Някои от лекциите на Алтиво Пампиро са достъпни в YouTube - Centro Espírita Léon Denis.

На 65 г. възраст Алтиво умира от рак. Никога нямаше свое лично семейство за да отдаде целия си живот на огромното човешко семейство от инкарнирани и дезинкарнирани братя и сестри чрез своята благословена работа.

2 седмици след неговото дезинкарниране, се получи едно психографирано послание от един дух, който когато беше инкарниран на земята помогна на Алтиво да основе спиритистки център Селд. Той каза, че когато е влизал в духовния свят Алтиво е приветстван от самия кодификатор на Спиритизма Алан Кардек и един от най-големите му популяризатори в Европа Леон Денис.

Алтиво умря в ден Петък през нощта. Един медиум, който се намира в СЕЛД по това време, казва: "никой не знаеше, че е починал, само знаехме че е в болница. Изведнъж всички чухме нещо подобно на взрив и всички светлини на центъра се изключиха, въпреки че бяха външното осветление работеше. Тогава, когато си пристигнах вкъщи, разбрах новината, че той е починал."

Няма коментари:

Публикуване на коментар