Преводи на оригинални творби на френския професор педагог и основател на Спиритизма Алан Кардек, послания на медиума Шико Шавиер и други автори по теми като смъртта, живота в отвъдното, прераждането, изкуплението, самоубийството, обсебването, болестите, духовете и помощ за живите загубили свои близки.

сряда, 13 ноември 2019 г.

Пример от живота - как се прави Спиритистката практика „Евангелието у Дома“ за духовна защита

Пример от живота - как се прави Спиритистката практика „Евангелието у Дома“ за духовна защита

Пример от преди два дена.

Жената, на която дадох тази книга с кратко указание какво да прави не е изучавала нищо от Спиритизма, съвсем обикновен човек е, майка на малко момченце.
Нуждата я доведе да потърси помощ.

Малкото момченце, на около 2 годишна възраст, един цял месец и половина се държало странно, отхвърляйки майка си, и с писъци и ревове си тръгвало от детската градина. Положението у дома ставало още по-зле. Само при баща си се успокоявал горе-долу.
Ние не живеем сами - трябва да знаете този факт!
Около нас има множество духове - невидимото човечество, и около нас е начало на едно от ниските астрални нива, т. е. духовете, които са наоколо предимно са тежки и обременени и не са преминали поради най-различни прични нагоре към Духовните Колонии.

Много лесно става процеса да си доведем у дома духчета, та ние плуваме в море от тях.

За това за нейния случай ѝ препоръчах да си прави една от най-известните защитни практики на Спиритизма „Евангелието у Дома“, която се отличава коренно от всичко, което знаем по простата причина, че тя не ни огражда със стени, не отрича нито анатемосва духовете, а всъщност се грижи за техните души да намерят покоя и да си отидат при близките Горе, които ги очакват вероятно дълги години вече.

По-хуманна практика аз в моя живот не бях срещала, докато не намерих доктрината на Спиритизма.

Ние вечно искаме и настояваме Бог на нас да ни даде - здраве, пари, благоденствие, закрила от неприятности...

Никога не се сещаме да помолим Бог за друг, особено за душите на онези, които са около нас и евентуално ни безпокоят, защото самите те са в страдание.

Няма по-мощна сила от любовта.

Тя лекува всичко.

В случая на майката с детенцето - след една вечер Евангелието у Дома - детето на следващия ден е по-спокойно, след втората вечер изпълняване на четенето - синът ѝ я прегърна след месец и половина на странно и ужасяващо за една майка отхвърляне, с истерии и писъци.
историята не можех да не я споделя....


Техника за защита според Спиритизма
 чрез Евангелието у Дома
Как се прави Евангелието у дома и какво ни дава?
Този метод е огромна защита за дома, за хората, които живеят в него и за домашните любимци, които често са обект на страдание заради духчетата наоколо. Как работи - текста, който четем по време на „Евангелието у дома“ успокоява душите на всички, дава отговори, обяснява духовните закони, които дават упование и надежда и на най-големия престъпник и на най-отчаяната душа, довеждайки така нашите невидими гости в дома ни до извода, че е по-добре да си тръгнат Нагоре към Духовните колонии, където ще получат адекватна помощ, отговори и срещи с близки души.

Минимално се прави веднъж седмично, но най-добре е всеки ден.

Ако сте много зает човек и не ви остава свободно време може да отделите поне 10-15 минутки.

Процедурата е следната.

В едно и също време от денонощието - например вечер преди сън, или сутрин след кафето и преди да тръгнете по задачи. - Определянето и спазването на едно и също време помага на вашия духовен водач също да установи рутина с вас и да идва по време на тези четения.

Началото поставяте с молитвичка от сърцето ви - с ваши обикновени думи, помолете се на Висшата Сила, на Бог, за напътствие, за инструкции от книгата, които ще са най-полезни за момента от живота ви, в който точно сега се намирате. Помолете се вашия водач да ви насочи към конкретната глава и подточка за четене. И помолете както посланието и поучението да достигне до всички членове на семейството и техните души, до вас самите, на по-дълбоко ниво, така и до всички невидими евентуално присъстващи страдащи души, които са в нужда от утеха и не им е мястото тук. Така вие насочвате енергията да бъде полезна за всички.

Исус е много голяма сила, особено в случаи, когато има духчета за усмиряване и помощ, дори да не сте религиозен човек и да не познавате Исус, със сигурност искрена молитва за помощ към него действа, неговата сила идва и пречиства, утешава и подпомага душите да си заминат. Така че ползвайте го. (т.е. включете и неговото име в молитвата - да донесе утеха и прозрение на страдащите души, да допуснат посланието от Евангелието да им помогне)

След началната молитва - изберете текст от книгата, ако е принтирана ще е по-лесно „случайният принцип“ да се получи.


Почетете на глас по възможност, а ако сте в стая със спящо дете например - може и на ум. (макар че е добре да се включат и останалите членове на семейството. Децата от малки трябва да се научат как да си помагат при нужда.)

В случай тежък както на майката с дететнцето - нужно е след чететенто да поговорите на глас в посока - да разкажете за прераждането, за това че ние продължаваме след смъртта и нищо не е загубено дори да не сме успели да си свършим всички задачи и поставени цели в живота, дори да не сме изживели любов, или да тъгуваме за някого, и да има дела заради, които страдаме и искаме да поправим... Вашата публика ще ви слуша жадно. Представете си ги като една група дезориентирани деца, объркани и уплашени. Голяма част от тях си мислят, че са живи, повтарят рутинни действия, не осъзнавайки, че трябва да пуснат миналото, емоциите, привързаностите. Поговорете им да им вдъхнете надежда, че има развитие и път напред. Не забравяйте да им кажете и подчертаете, че е нужно само да се обърнат към Бог и да помолят своите духовни водачи да ги отведат на по-добро място, горе в Духовните Колонии, там където има покой, лечение, отговори на всичко, което ги интересува, където ще срещнат близките си, които отдавна ги чакат, и ще могат да планират и подготвят новото си прераждане по най-добрия начин за техния напредък. Те няма нужда да стоят тук в ниските зони около земята, тук за тях е застой, и няма развитие.

Тези думи - нямате си представа как им действат - като балсам на наранените им и измъчени души.

Това всичко е лечение и помага на тези души.

Завършете Евангелието у Дома с финална молитвичка - пак няколко изречения от вашето сърце, каквото чувствате в този момент. Да благодарим на Бог, че в милостта си е създал такива закони позволяващи ни да изкупуваме грешките и миналите си лоши постъпки в нови инкарнации, че не осъжда никого на вечни мъки, че ни обича и е винаги до нас чрез духовните ни водачи. Помолете за защита за всички в семейството, и ако имате специфична молба и желание да ви насочват в идните дни сега е момента да го заявите.

*******
Тази част с обръщението и утешителните думи към евентуално присъстващи духчета, която е допълнение към четенето от книгата, е много важна за случаите на съменние, че има духовни влияния. Те понякога си личат чрез странно поведение, симптоми, дори болести, които упорстват и не се излекуват.


Книгата в пдф на български език: Евангелието според Спиритизма книга
Книжен вариант:

Няма коментари:

Публикуване на коментар